Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο επίλογος για τις τηλεοπτικές άδειες – Όλα κρίνονται τη Δευτέρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να λαμβάνει την ερχόμενη Δευτέρα δύο κρίσιμες αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πρώτη αφορά την ένσταση της «Τηλεοπτική Ελληνική» που αποκλείστηκε από τη διαδικασία και σε περίπτωση ξανά αρνητικής απόφασης από το Συμβούλιο θεωρείται ότι θα καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε τα μέλη του Συμβουλίου πρέπει να έχουν εξετάσει όλες τις νομικές παραμέτρους.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την τελική φάση της διαδικασίας για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, ενώ «φρένο» φαίνεται να έχει μπει από το Συμβούλιο καθώς αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών και της ΕΙΤΗΣΕΕ που ζητούν ακύρωση του διαγωνισμού.

Ωστόσο την ερχόμενη Δευτέρα η Αρχή εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στον επίλογο των τηλεοπτικών αδειών τόσο για την ένσταση της «Τηλεοπτική Ελληνική» όσο και για το πότε θα κληθούν οι πέντε προσωρινοί δικαιούχοι, οι ALPHA Δορυφορική τηλεόραση (Alpha), Antenna TV (Ant1), Νέα Τηλεόραση (Star Channel) και Ραδιοτηλεοπτική (Epsilon),  για το «τελευταίο βήμα», την απόκτηση της 10χρονης άδειας.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις