Site icon NewsIT

Τεράστιες επιχειρήσεις κατά της συνδρομητικής πειρατείας σε όλο τον κόσμο

09.09.2024 | 13:12
Τεράστιες επιχειρήσεις κατά της συνδρομητικής πειρατείας σε όλο τον κόσμο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των αρμόδιων αρχών σε όλο τον κόσμο με σκοπό την πάταξη της συνδρομητικής πειρατείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγες ημέρες το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών (CIB) της Ταϊβάν πραγματοποίησε τεράστια επιχείρηση κατά της συνδρομητικής πειρατείας IPTV σε σπίτι που είχε μετατραπεί σε ψηφιακή πειρατική φωλιά. Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, ήταν εκατοντάδες αποκωδικοποιητές, servers, σκληροί δίσκοι, υλικά δικτύωσης, βιβλιάρια τραπεζών, πελατολόγια και κινητά τηλέφωνα και μάλιστα η Αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τις έρευνες.

Σε μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα που κορυφώθηκαν τον περασμένο μήνα, η Αστυνομία αναφέρει ότι οι αναζητήσεις σε διαδικτυακές πλατφόρμες δημοπρασιών αποκάλυψαν πωλήσεις μιας εφαρμογής γνωστής ως QingtianTV/SunnyTV. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επιδρομής.

Σύμφωνα με τις ετικέτες που εμφανίζονται δίπλα στον εξοπλισμό μετά την κατάσχεση, οι σχετικά μικρές μονάδες στις κόκκινες θήκες είναι αποκωδικοποιητές καλωδιακής τηλεόρασης, ενώ οι μονάδες σε μαύρες θήκες φέρουν την ένδειξη «κωδικοποιητές σήματος».

Δημοσιεύτηκε μάλιστα και  ένα διάγραμμα που παρέχει μια επισκόπηση της λειτουργίας IPTV, από τη λήψη, την επεξεργασία και την κωδικοποίηση ροών για διανομή, κατευθείαν στην κατανάλωση από τους τελικούς χρήστες. Η περίοπτη συμπερίληψη του Cloudflare στη διαφάνεια δεν αποτελεί έκπληξη και φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης.

Δημοσιεύτηκε μάλιστα και ένα διάγραμμα που παρέχει μια επισκόπηση της λειτουργίας IPTV, από τη λήψη, την επεξεργασία και την κωδικοποίηση ροών για διανομή, κατευθείαν στην κατανάλωση από τους τελικούς χρήστες. Η περίοπτη συμπερίληψη του Cloudflare στη διαφάνεια δεν αποτελεί έκπληξη και φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας αυξανόμενης τάσης.

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version