Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Νίκη με… καραμπόλα για Ισπανία! Αγχώθηκε με Ιράν

Ισπανία
ΦΩΤΟ Reuters

Την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ 2018 πήρε η Ισπανία. Το… τυχερό γκολ του Ντιέγκο Κόστα έδωσε το δύσκολο “τρίποντο” στους “φούριας ρόχας”. Ακυρώθηκε σωστά -και μετά από επιβεβαίωση του VAR- γκολ της ομάδας του Κεϊρόζ.

Είχε την τύχη με το μέρος της. Η Ισπανία επικράτησε με 1-0 του μαχητικού Ιράν στην 2η αγωνιστική του Β ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας και “έπιασε” την Πορτογαλία στους 4 βαθμούς.

Οι Πέρσες είχαν “κλειδώσει” τους αντιπάλους τους έως το 54′, αλλά το τρίτο γκολ του Ντιέγκο Κόστα του τουρνουά -ήρθε με διπλή… καραμπόλα- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Πλέον οι “Φούριας Ρόχας” με ισοπαλία απέναντι στην Σαουδική Αραβία “σφραγίζουν” την πρόκριση, ενώ το Ιράν για να περάσει χρειάζεται μόνο νίκη απέναντι στην Πορτογαλία.

Ο αγώνας…

Το παιχνίδι της… γάτας με το ποντίκι είχαμε από τα πρώτα λεπτπά της αναμέτρησης του Ιράν με την Ισπανία. Οι “φούριας ρόχας” είχαν την κατοχή της μπάλας και όσο περνούσε ο χρόνος ανέβασαν την πίεση προς τα αντίπαλα καρέ. Την ίδια ώρα, Ιράν έμεινε προσηλωμένο στην αμυντική του τακτική, προσπάθησε να μην αφήσει κενά στα μετόπισθεν και παράλληλα να επιτεθεί σε κάποια αντεπίθεση.

Οι παίκτες του Κεϊρόζ συνέχισαν να παίζουν “κλειστά” στην άμυνα, βάζοντας… δύσκολα στους Ίβηρες. Παρά το πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ, η πρώτη ευκαιρία τους στο ματς ήρθε μετά από αναμπουμπούλα -σε κεφαλιά του Πικέ- με το γυριστό σουτ του Σίλβα να φεύγει άουτ. Οι Ιρανοί προσπάθησαν να.. ξεμυτίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι προσπάθειες των Ίσκο και Σίλβα δεν ολοκληρώθηκαν ή βρήκαν σε αντίπαλο κι έτσι το 0-0 έμεινε για το πρώτο μέρος.

https://twitter.com/TheArchitectt/status/1009512408723918855

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν, με την Ισπανία να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ και να χάνει διπλή ευκαιρία στο 49′, με τους Πικέ και Μπουσκέτς να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το Ιράν παραλίγο να σοκάρει τους Ίβηρες στο 53′, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να σουτάρει μέσα απ’ την αντίπαλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ. Ένα λεπτό μετά, οι “φούριας ρόχας” έφτασαν στο 0-1 με μεγάλη δόση τύχης. Ο Ντιέγκο Κόστα επιχείρησε να γυρίσει μέσα στην περιοχή, έγινε κόντρα πάνω στο πόδι του και με το γόνατο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς πήρε φωτιά στη συνέχεια, με το Ιράν να φτάνει στην ισοφάριση με τον Εζατολαχί (61′), τέρμα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μετά και την επιβεβαίωση του VAR.

https://twitter.com/gawoowe01/status/1009520121319223310

Οι δυο ομάδες έχασαν στη συνέχεια μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 70′ και μετά από “κομπίνα” σε κόρνερ, το σουτ του Ράμος κόντραρε και ο Πικέ δεν μπόρεσε να σκοράρει πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια έκανε επιθετικό φάουλ. Στο 82′ ο Αμίρι έβγαλε σέντρα ξυραφιά, αλλά ο Ταρέμι κατάφερε να αστοχήσει από πολύ κοντά, στην τελευταία κλασική φάση του ματς

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις