Site icon NewsIT

Μουντιάλ 2018: Ανατροπή πρόκρισης! Νίκησε τη Σερβία η Εβλετία

22.06.2018 | 23:15
Μουντιάλ 2018: Ανατροπή πρόκρισης! Νίκησε τη Σερβία η Εβλετία

Η Ελβετία βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τη Σερβία, ωστόσο έκανε την ανατροπή και με γκολ των Τζάκα και Σακίρι στο δεύτερο μέρος επικράτησε με 2-1, ούσα πλέον φαβορί του πέμπτου ομίλου για πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ 2018.

Η Εβλετία έφερε τούμπα το παιχνίδι με τη Σερβία στο Καλίνινγκραντ. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος κι επικράτησε με 2-1.

Οι Ελβετοί έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και φιγουράρουν στην κορυφή του πέμπτου ομίλου παρέα με τη Βραζιλία. Την τελευταία αγωνιστική, η Ελβετία θα αντιμετωπίσει την αδιάφορη Κόστα Ρίκα, ενώ η Σερβία θα έχει δύσκολο έργο, καθώς θα συγκρουστεί με τους Βραζιλιάνους.

Ο αγώνας

Η Σερβία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και φρόντισε με το “καλημέρα” να δείξει… τα δόντια της.Μόλις στο 5ο λεπτό, από τη σέντρα του Τάντιτς ο Μίτροβιτς πήρε την κεφαλιά στέλνοντας στην μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ζόμερ για το 1-0.

Η Ελβετία προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 30′ με τον Τζεμαϊλί, αλλά ο Στοΐκοβιτς δήλωσε “παρών”, ενώ η Σερβία είχε δύο ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Στο 44′ ο Μάτιτς από καλή θέση δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε από το κόρνερ του Τάντιτς, ενώ στις καθυστερήσεις η μπάλα από το σουτ του Τάντιτς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο μέρος άνηκε στην Ελβετία. Στο 52′, ο Τζάκα, με τρομερό αριστερό σουτ, έκανε το 1-1 και πανηγύρισε το γκολ σχηματίζοντας με τα χέρια του τον αετό της Αλβανίας.

Στο 58′ ο Σακίρι σημάδεψε με βολέ το δοκάρι των Σέρβων, ενώ έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Εμπολό κατέβασε με το κεφάλι για τον Γκαβράνοβιτς, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ των Σέρβων από ιδανική θέση για γκολ. Οι Ελβετοί ολοκλήρωσαν τελικά την ανατροπή στο 90′. Ο Σακίρι έφυγε στην αντεπίθεση, βγήκε τετ-α-τετ με τον Στοΐκοβιτς και κατάφερε να τον νικήσει με ιδανικό πλασέ, γράφοντας το τελικό 1-2.

Τα γκολ του αγώνα


 

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΣΕΡΒΙΑ: Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροβ, Μιλιβόγεβιτς (81′ Ράντονιτς), Μάτιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Κόστιτς (65′ Λιάιτς), Μίτροβιτς

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλι (73′ Εμπολό), Ζούμπερ (90+4′ Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς)

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version