Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Αργεντινή – Ισλανδία: Ποιος Μέσι; Ο Φινμπόγκασον! [vids, pics]

Μουντιάλ 2018, Αργεντινή – Ισλανδία: Ποιος Μέσι; Ο Φινμπόγκασον! [vids, pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Μέσι δεν κατάφερε για ακόμη ένα ματς με την εθνική Αργεντινής να πιάσει απόδοση… Μπαρτσελόνα, χάνοντας και πέναλτι, και οι Ισλανδοί με τον Φινμπόγκασον να πετυχαίνει το πρώτο τους γκολ σε Μουντιάλ, πήραν σπουδαία ισοπαλία με 1-1.

Ποιος Μέσι; Ο Φινμπόγκασον! Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον σούπερ σταρ της Αργεντινής, όμως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ, χαρίζοντας τον πρώτο βαθμό στη χώρα του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με το τελικό 1-1.

Η “Αλμπισελέστε” είχε την κατοχή της μπάλας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως οι Ισλανδοί ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και έψαχναν διαρκώς το γκολ στην επίθεση, γεγονός που τους επιβράβευσε με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Αγκουέρο ήταν αυτός που έβαλε μπροστά την Αργεντινή στο 19ο λεπτό, όμως οι “ψαράδες” απάντησαν με τον Φινμπόγκασον 4 λεπτά αργότερα και έχασαν ευκαιρίες και για ένα ακόμη γκολ. Τη μεγαλύτερη όμως την απώλεσε ο Μέσι στο 63ο λεπτό. Ο Μέσα κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα είδε τον Χάλνταρσον να αποκρούει την εκτέλεσή του και να διατηρεί το 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Το παιχνίδι

Η Αργεντινή προσπάθησε να πάρει από την αρχή να πάρει το έλεγχο του αγώνα και τα κατάφερε, αλλά οι Ισλανδοί έδειξαν ότι δεν έχουν πάει στη Ρωσία για τουρισμό, κυνηγώντας και αυτοί τη νίκη. Μόλις στο 9ο λεπτό μάλιστα έχασαν διπλή ευκαιρία για γκολ, πρώτα με τον Φινμπόγκασον και αμέσως μετά τον Μπιάρνασον να πλασάρει άστοχα, από κοντά.

Οι φάσεις των “ψαράδων” φάνηκε να “ξυπνούν” την Αργεντινή, που “πίεσε” αμέσως για γκολ. Στο 17′ μάλιστα ο Μέσι έχασε μία καλή ευκαιρία για να έρθει στο 19ο λεπτό ο Αγκουέρο να ανοίξει το σκορ, με τρομερή προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή.

 

https://twitter.com/surest_diva/status/1007977538356957185

Το γκολ όμως δεν επηρέασε καθόλου την Ισλανδία που βγήκε αμέσως στην επίθεση για την ισοφάριση. Και την πέτυχε λίγα λεπτά μετά, με τον Φινμπόγκασον. Μετά από μία απόκρουση του Καμπαγιέρο σε σουτ του Μπιάρνασον, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, είδε τη μπάλα να του στρώνεται μέσα στην μικρή περιοχή και έκανε εύκολα το 1-1 για την ομάδα του.

https://twitter.com/Final_Round/status/1007977432152932353

Η ομάδα του Χάλγκριμσον μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, μέχρι το ημίχρονο, αλλά ο Σίγκουρτσον σε δύο φάσεις δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Αργεντινών.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αργεντινή συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια της, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Ισλανδών, οι οποίοι κυνηγούσαν ειδικά το Μέσι, σε όλο το γήπεδο.

Στο 62ο λεπτό του ματς όμως, ο διαιτητής αποφάσισε να τους κάνει… δώρο, ένα γκολ, σφυρίζοντας πέναλτι σε μία “βουτιά” του Μέσα, εντός της περιοχής, σε μία ανύποπτη φάση.

Ο Μέσι έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα, όμως η εκτέλεσή του δεν ήταν η ιδανική με τον Χάλντασον να κάνει εύκολα την απόκρουση και να μετατρέπει σε… μοιραίο τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

H μεγάλη χαμένη ευκαιρία επηρέασε την Αργεντινή, που έκανε αρκετή ώρα για να συνέλθει στο ματς. Στα τελευταία λεπτά προσπάθησε πάντως να πετύχει το νικητήριο γκολ και έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες τόσο με τον Μέσι, όσο και με τον Παβόν, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Χάλντασον στην εμφάνιση της καριέρας του.

Το τελικό 1-1 μοιάζει απόλυτα δίκαιο βάσει της προσπάθειας των δύο ομάδων στο γήπεδο, με την ομάδα του Σαμπάολι να μη δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και τους “ψαράδες” της Ισλανδίας να αποδεικνύουν όπως και στο περασμένο Euro ότι δεν θα αποτελέσουν εύκολη… λεία, για καμία αντίπαλο.

Οι συνθέσεις στο Αργεντινή – Ισλανδία

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Καμπαγέρο, Σάλβιο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Μπίλια (54’ Μπανέγα), Μασκεράνο, Μέσα (84’ Παβόν), Ντι Μαρία (75’ Παβόν), Μέσι, Αγκουέρο.

Ισλανδία (Χάιμρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σέβερσον, Μάγκνουσον, Μπιάρνασον, Άρνασον, Χάλφρεντσον, Γκούναρσον (76’ Σκούλασον), Γκούντμουντσον (63’ Γκίσλασον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον (89’ Μπ. Σίγκουρντσον).

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις