Τρίτη, 2 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Η ταπεινότητα του “μαχητή” Ενγκολό Καντέ! video

Μουντιάλ 2018: Η ταπεινότητα του “μαχητή” Ενγκολό Καντέ! video
ΦΩΤΟ Reuters

Πολλοί είναι αυτοί που τον χαρακτηρίζουν ως το νέο Μακελελέ της Γαλλίας. Ο Ενγκολό Καντέ αποτέλεσε τον μεγάλο μαχητή στο χώρο του κέντρου των “τρικολόρ” στο Μουντιάλ 2018 και αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας της ομάδας του Ντεσάν. Ο μέσος της Τσέλσι όμως παρέμεινε ακόμα και μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου…. ταπεινός.

Όλοι παίκτες της Γαλλίας αναγνωρίζουν τον εξαιρετικό χαρακτήρα που διαθέτει. Ο Ενγκολό Καντέ δεν επηρεάζεται από την επιτυχία, ούτε όταν αυτή αφορά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018!

Ο μέσος της Τσέλσι ξεχώρισε στο τουρνουά της Ρωσίας με τα χιλιόμετρα που… κατάπιε, “σβήνοντας” παράλληλα τους παίκτες που κλήθηκε να παρκάρει.

Ακόμα όμως και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της κατάκτησης του Μουντιάλ, όταν όλοι … λίγο πολύ ξεφεύγουν, ο Καντέ παρέμεινε ταπεινός. Ο Γάλλος μέσος άφησε πρώτα τους συμπαίκτες του να φωτογραφηθούν με τον τρόπαιο, κάτι που ο ίδιος έκανε τελευταίος, κατόπιν προτροπής του Ενζονζί!

Τα παραδείγματα δεν τελειώνουν εκεί… Ο βραχύσωμος αμυντικός μέσος έγινε σύνθημα στα χείλη των συμπαικτών του κατά τη μεταφορά της αποστολής της Γαλλίας από το Λουζνίκι στο ξενοδοχείο. Οι “τρικολόρ” τραγούδησαν μέσα στο πούλμαν το εξής σύνθημα: “Ενγκολό Καντέ, ο κοντούλης, ο όμορφος, ο μοναδικός που σταμάτησε τον Μέσι αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας… κλέφτης”.

Ακόμα και τότε, ο παίκτης της Τσέλσι παρέμεινε ταπεινός κ έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο ζήτησε από τους συμπαίκτες του να σταματήσουν…

Mundial Τελευταίες ειδήσεις