Site icon NewsIT

Μουντιάλ 2018: Ο Σούμπασιτς έκλεψε τη δόξα από τον Σμάιχελ! Στα προημιτελικά η Κροατία [pics, vids]

02.07.2018 | 00:06
Μουντιάλ 2018: Ο Σούμπασιτς έκλεψε τη δόξα από τον Σμάιχελ! Στα προημιτελικά η Κροατία [pics, vids]

Η Κροατία πήρε το τέταρτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018. Η ομάδα του Ντάλιτς "λύγισε" τη Δανία στα πέναλτι (3-2), με τον Σούμπασιτς να σταματά τρεις φορές τους Δανούς στη... ρώσικη ρουλέτα και να κλέβει τη δόξα από τον Σμάιχελ, ο οποίος υπό το βλέμμα του πατέρα του έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Κροατία έγινε η τέταρτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2018. Η παρέα του Μόντριτς, παρότι πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση της στα γήπεδα της Ρωσίας, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Δανών στα πέναλτι (3-2) και να προκριθεί στους “8” του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα συγκρουστεί με την οικοδέσποινα Ρωσία με φόντο τα ημιτελικά.

Ο τερματοφύλακας της Κροατίας, Σούμπασιτς, έκλεψε τη δόξα από τον Σμάιχελ, καθώς απέκρουσε τρία πέναλτι. Τρία πέναλτι έπιασε κι ο Δανός τερματοφύλακας, μόνο που το ένα ήταν στην παράταση.

Το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1), με τα δύο γκολ να μπαίνουν στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με το θέαμα να είναι κακό και το παιχνίδι να οδηγείται μοιραία στην παράταση. Εκεί οι Κροάτες είχαν την ευκαιρία να “καθαρίσουν” το ματς, αλλά ο Σμάιχελ έπιασε το πέναλτι του Μόντριτς.

Ο Δανός δεν μπόρεσε να σταματήσει τους Κροάτες και στη διαδικασία των πέναλτι, με τους Κροάτες να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Τα πέναλτι όπως εκτελέστηκαν

Έρικσεν, απόκρουση Σούμπασιτς
Μπάντελ, απόκρουση Σμάιχελ
Κίερ, γκολ
Κράμαριτς, γκολ
Κρον-Ντέλι, γκολ
Μόντριτς, γκολ
Σένε, απόκρουση Σούμπασιτς
Πίβαριτς, απόκρουση Σμάιχελ
Γιόργκεσεν, απόκρουση Σούμπασιτς
Ράκιτιτς, γκολ

Τα γκολ και η διαδικασία των πέναλτι

Ο αγώνας

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η Δανία. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Ματίας Γιόργκεσεν άνοιξε το σκορ. Σε εκτέλεση πλαγίου η μπάλα έφθασε στη μικρή περιοχή στον Γιόργκενσεν, που έκανε το σουτ ανάμεσα σε πολλά σώματα αμυντικών. Η μπάλα βρήκε στο αριστερό χέρι του τερματοφύλακα Σούμπασιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των Δανών.

Οι Κροάτες δεν άργησαν να ισοφαρίσουν. Τρία λεπτά αργότερα κι ύστερα από κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Μάντζουκιτς, ο οποίος έκανε το σουτ κι έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1).


Στη συνέχεια, η Κροατία πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά αδυνατούσε να φανεί απειλητική. Αντίθετα, η Δανία λίγο έλειψε να κάνει το 1-2 στο 27′, αλλά ο Σούμπασιτς σταμάτησε τον Μπρέιθγουεϊτ.

Η Κροατία είχε μια καλή στιγμή στο 39΄ με κεφαλια άουτ του Λόβρεν, στο  42΄ σέντρα-σουτ του Έρικσεν βρήκε το δοκάρι, ενώ στο 44΄ σουτ του Ράκιτιτς εξουδετέρωσε ο Σμάιχελ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κάκιστο, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ προσεκτικά και να δημιουργούν αξιόλογες φάσεις για γκολ. Η Κροατία πίεσε στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Σμάιχελ, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί, η Κροατία έχασε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Μόντριτς στο 116΄ δεν κατάφερε να σκοράρει σε εκτέλεση πέναλτι το οποίο έπιασε ο Σμάιχελ. Λίγο νωρίτερα είχε ανατραπεί ο Ρέμπιτς που βγήκε μόνος του, πέρασε τον Σμάιχελ και τον “γκρέμισε” ο Γιόργκενσεν.

Η απόκρουση του Σμάιχελ και το ξέσπασμα του πατέρα του στις κερκίδες

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (81′ Πίβαριτς), Μπρόζοβιτς (71′ Κόβατσιτς), Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (108′ Μπάντελ), Πέρισιτς (97′ Κράμαριτς)

ΔΑΝΙΑ (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Ντάλσγκααρντ, Κιερ, Μ. Γέργκενσεν, Κνούντσεν, Κρίστενσεν (46′ Σένε), Μπρέιθγουεϊτ (105′ Σίστο), Έρικσεν, Ντιλέινι (98′ Κρον Ντέλι), Πόουλσεν, Κορνέλιους (66′ Ν. Γέργκενσεν).

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version