Site icon NewsIT

Μουντιάλ 2014: “Αυτό είναι σωστό! Νικάμε Κόστα Ρίκα και πάμε στους 8” – Έτοιμη η Εθνική για νέα υπέρβαση – Σάντος: Γράφουμε ιστορία

29.06.2014 | 08:02
Μουντιάλ 2014: “Αυτό είναι σωστό! Νικάμε Κόστα Ρίκα και πάμε στους 8” – Έτοιμη η Εθνική για νέα υπέρβαση – Σάντος: Γράφουμε ιστορία

- Η Εθνική αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα (23.00 ώρα Ελλάδας) στη φάση των "16" του Μουντιάλ της Βραζιλίας - Αμφίβολος ο Καρνέζης που, όμως, έβγαλε όλο το πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση - Φερνάντο Σάντος: Χρυσό επίτευγμα να φτάσουμε στον τελικό - Βασίλης Τοροσίδης: Να ξαναβγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους - Χόρχε Λουίς Πίντο: Δύσκολος αντίπαλος η Ελλάδα, φανταστικός ο Καραγκούνης

Η Εθνική έγραψε ιστορία με την πρόκρισή της στους “16” του Μουντιάλ της Βραζιλίας και είναι έτοιμη για μια νέα, ακόμα μεγαλύτερη υπέρβαση: να τσεκάρει το εισιτήριο για τους “8” της διοργάνωσης.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν τόσο ο Φερνάντο Σάντος, όσο και ο Βασίλης Τοροσίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αν και κράτησε χαμηλούς τόνους, δεν δίστασε να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να πάρει την πολυπόθητη νίκη και να βρεθεί ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

“Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα”, είπε.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον αντίπαλο της Εθνικής: “Δεν ήταν άγνωστη η Κόστα Ρίκα. Εγώ την ήξερα. Την ήξερα ως ομάδα. Ήταν στον όμιλο του θανάτου. Πολλοί εξεπλάγησαν ιδιαίτερα όσοι κάνουν προγνωστικά. Έτσι έγινε και με την Ελλάδα το 2004. Την είχαν ξεγραμμένη και πέτυχε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε.”

Όσο για το αν το ματς με την Κόστα Ρίκα, μπορεί να συγκριθεί με τον αγώνα κόντρα στη Γερμανία το 2012, ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε: “Δεν βλέπω κάποια σχέση. Και τότε είχαμε προετοιμαστεί. Δεν ήταν γύρος των 16, ήταν προημιτελικός. Παίξαμε με τη Γερμανία τότε. Ήταν διαφορετική προετοιμασία. Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τελείως διαφορετικός αντίπαλος. Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλά…”.

Αναλύοντας τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνιστεί η Ελλάδα, τόνισε: “Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρικα που είναι πολύ καλές. Μοιάζουμε αλλά έχουμε και διαφορές. Παίζουν 4-5-1 κάποιες φορές, που εμείς δεν παίζουμε. Εμείς θα κάνουμε κάτι περισσότερο από τις αντεπιθέσεις. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί η Κόστα Ρίκα έχει καλές αντεπιθέσεις.”

Και πρόσθεσε: “Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Δεν βλέπω γιατί να αλλάξει η Κόστα Ρίκα τον τρόπο που έπαιζε μέχρι τώρα”.

Η τελευταία προπόνηση της Εθνικής πραγματοποιήθηκε, χωρίς προβλήματα και μάλιστα ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στη μέση, στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, έβγαλε όλο το πρόγραμμα. Παρόλα αυτά παραμένει αμφίβολος για τη βασική ενδεκάδα.

“Δεν ξέρω για τον Καρνέζη. Σήμερα έκανε κανονικά. Θα παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Αν οι γιατροί δώσουν το ΟΚ, θα παίξει. Έχει ένα πόνο στην πλάτη”, εξήγησε ο Σάντος.

Ολοκληρώνοντας, ο προπονητής της Εθνικής, τόνισε ότι “θα είναι χρυσό επίτευγμα να φτάσουμε στον τελικό. Γράφουμε ιστορία. Μόνο 8 ομάδες έχουν κατακτήσει παγκόσμιο κύπελλο. Θα είναι ευκαιρία”, ενώ παραδέχτηκε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του δεν θα σχοληθούν με την εξέδρα.

“Βλέπω φυσικό οι Βραζιλιάνοι να υποστηρίζουν μια λατινοαμερικάνικη ομάδα. Δεν ξέρω αν δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο η Ελλάδα. Δεν θα το πάρουμε κατάκαρδα. Και άλλα τρία ματς να παίξουμε, μπορεί να είναι έτσι. Η Βραζιλία μπορεί να μιλά την ίδια γλώσσα με εμένα αλλά υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Τι να κάνουμε;”, είπε χαρακτηριστικά.
 

Τοροσίδης: Να ξαναδώσουμε χαρά στον κόσμο

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του κόσμου για την πρόκριση στους “16” αποτελεί ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για τους διεθνείς που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

“Η πίεση ήταν περισσότερο στα πρώτα ματς. Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας και για εμάς. Ήρθαμε εδώ για να προκριθούμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από την Ακτή. Η Κόστα Ρίκα έχει παίκτες που τρέχουν και αμύνονται όλοι μαζί. Αν τα δώσουμε όλα έχουμε ίσες πιθανότητες”, τόνισε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Και συνέχισε: “Είδαμε μέσω του ίντερνετ ότι ο κόσμος βγήκε έξω και το χάρηκε. Το πανηγύρισε. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές γι αυτό είχαμε ένα λόγο παραπάνω να το χαρούμε. Αλλά δεν θέλουμε να σταματήσουμε εκεί. Θέλουμε να τους δώσουμε κι άλλη χαρά”.

Αμέσως μετά, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 2004, όταν η Εθνική κατέκτησε το Ευρωπαϊκό: “Έπαιζα επαγγελματικό ποδόσφαιρο πριν από 10 χρόνια. Μετά το Euro βγήκα στους δρόμους. Πάντα αγαπούσα την Εθνική ομάδα. Πανηγύρισα έξαλλα στην πόλη μου την Ξάνθη. Αυτά είναι περασμένα, όχι ξεχασμένα. Ελπίζουμε τώρα να κάνουμε κάτι ανάλογο και να ξαναβγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο.”

Όσο για το ποια ομάδα είναι το φαβορί στην αυριανή αναμέτρηση, ξεκαθάρισε: “Θα δούμε αύριο ποιος είναι το φαβορί μέσα στο γήπεδο. Ό,τι και να πούμε θα ξέρουμε αύριο στις 7, άντε το πολύ στις 8 (σ.σ. τοπικές ώρες). Τον γνωρίζω τον Κάμπελ γιατί παίζει στην Ελλάδα. Είναι καλός, γρήγορος παίκτης και βαρόμετρο. Αύριο ελπίζω να μην είναι τόσο καλός όσο στον Ολυμπιακό.”

“Είναι μια μεγάλη στιγμή. Έχουμε περάσει για πρώτη φορά στις 16 καλύτερες ομάδες. Είναι μια ιστορική στιγμή. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά το πιστεύουμε. Κάτι συγκεκριμένο δεν έχουμε πει. Να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε την πρόκριση. Υπάρχει και η ήττα. Αυτό που θέλω εγώ είναι να τα δώσουμε όλα και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε”, κατέληξε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Χόρχε Λουίς Πίντο: Δύσκολος αντίπαλος η Ελλάδα

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην Ελλάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο στη συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στο σεβασμό του για την Εθνική ομάδα, μίλησε για τους ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει αλλά και το ρόλο του Κάμπελ στην υπόθεση “κατασκοπεία”.

Για την δυσκολία της αναμέτρησης
“Η Ελλάδα είναι δύσκολος αντίπαλος. Τα πήγε καλά σε έναν δύσκολο όμιλο. Αποδίδουμε στην Ελλάδα τον σεβασμό που της αξίζει. Είναι δύσκολο να ελέγξεις το παιχνίδι με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι καλή στην άμυνα, αλλά και στο να σκοράρει. Η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά στην Ευρώπη. Βγαίνει επιθετικά, ομαδικά στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχουν τέσσερις παίκτες που βγαίνουν προς τα μπρος και μπορούν να παίξουν και άμυνα. Η Ελλάδα μπορεί να στήσει πολύπλοκες αντεπιθέσεις και αυτό είναι μια ανησυχία για εμάς”.

Για το τι πρέπει να κάνει η Κόστα Ρίκα για να κερδίσει
“Η πίεση είναι μέσα μας. Θέλουμε να κερδσίουμε. Θα παίξουμε δυνατά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Δείτε τι γίνεται στο Βραζιλία-Χιλή. Η Ελλάδα ξέρει να αμύνεται, βασίζεται σε αντεπιθέσεις, έχουν πείρα και έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Δεν τα πήγαν καλά με την Κολομβία, αλλά με την Ακτή περίφημα”.

Για τους παίκτες της Εθνικής που ξεχωρίζει
“Μου έκανε εντύπωση ο Μανιάτης και ο Καραγκούνης. Είναι φανταστικός παίκτης. Και ο Λάζαρος, και ο Σαλπιγγίδης, και ο Σαμαράς. Είναι ταλαντούχοι. Ο Σάμαρης είναι ένας νέο παίκτης πολύ καλός και μπορεί να παίξει. Ο Σωκράτης επίσης, ο Τοροσίδης. Τους παρακολουθούμε και τους ξέρουμε καλά. Θέλουμε να κερδίσουμε την Ελλάδα και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως τον κόσμο που ζητωκραυγάζει για εμάς. Ευχαριστώ όσους λένε καλά λόγια για εμάς”.

Για το κλίμα στη Βραζιλία
“Και στην Ελλάδα κάνει ζέστη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα δεν ξέρει από κλίμα. Δεν σκεφτόμαστε καν το κλίμα”.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Μουντιάλ 2014: “Λαχτάρα” με Μανιάτη στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής

Μουντιάλ 2014: “Έλαμψε” ο Ροντρίγκες! Ιστορική πρόκριση της Κολομβίας (VIDEO)

Ave Cesar! Στους “8” του Μουντιάλ η οικοδέσποινα Βραζιλία – Δύσκολη νίκη επί της Χιλής με 3-2 στα πέναλτι

«Έντυσαν» κεντρικό κτήριο στη Λευκωσία με τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία

Το βίντεο των φιλάθλων της Κόστα Ρίκα για την Ελλάδα

 

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version