Site icon NewsIT

14 πραγματα για αυτόν που έχει περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99% του κόσμου

21.01.2015 | 17:14
14 πραγματα για αυτόν που έχει περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99% του κόσμου

Η Oxfam, αμφιλεγόμενη όπως όλα, δεν μασάει τα λόγια της όταν λέει ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι κάτι που αποδείχθηκε δύο μέρες πρινστο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δύο ημέρες πριν.

«Το 2014, τα μέλη αυτής της παγκόσμιας ελίτ κατείχαν κατά μέσο όρο 2,7 εκατομμύρια δολάρια ανά ενήλικα. Το υπόλοιπο του ενός πέμπτου (20%) των πλουσιοτέρων κατέχει το 46% της παγκόσμιας περιουσίας, τη στιγμή που το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μοιράζεται παρά το 5,5% που απομένει», σύμφωνα με την Oxfam.

Η οργάνωση μάλιστα καλεί σε πολιτικό και οικονομικό ανασχηματισμό, ζητώντας εντός του έτους τη διοργάνωση μιας παγκόσμιας συνόδου κορυφής για τις χρηματοπιστωτικές-φορολογικές υποθέσεις, ώστε «να ξαναγραφτούν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί κανόνες». «Οι διαστάσεις των ανισοτήτων σε παγκόσμια κλίμακα είναι κολοσσιαίες», δήλωσε η διευθυντρια της Γουίνι Μπιανγίμα.

«Το χάσμα ανάμεσα στις μεγάλες περιουσίες και τον υπόλοιπο πληθυσμό μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς» και έριξε ένα βλέμα όλο σύνεση. Μετά κάλεσε τους ηγέτες των χωρών του κόσμου να πλήξουν «τα ιδιωτικά συμφέροντα των μεγάλων που θέτουν εμπόδια στη διαμόρφωση ενός κόσμου μεγαλύτερης δικαιοσύνης και ευημερίας». Επιπλέον, η αμφιλεγόμενη απο πολλούς ΜΚΟ, ζητεί από τα κράτη την υιοθέτηση ενός σχεδίου καταπολέμησης των ανισοτήτων, με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με την προώθηση των δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών, με την μεγαλύτερη φορολόγηση του κεφαλαίου έναντι της εργασίας, με την θεσμοθέτηση κατώτερων μισθών και με την θέσπιση μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους φτωχότερους.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μοιάζει να συμπλέει με το αποκαλυπτικό ποσοστό της ανισονομίας, καθώς εξήγγειλε φορολογικές επιβαρύνσεις στους πλουσιότερους σε μια προσπάθεια του να περισώσει τη μεσαία τάξη -τους σπονδυλους της κοινωνίας όπως είναι σήμερα. «Δεν έχω άλλες προεκλογικές καμπάνιες να κάνω. Μοναδική μου ατζέντα είναι στα τελευταία μου δύο χρόνια να κάνω ότι καλύτερο για την Αμερική και για τους πολίτες της, να κάνω τη χώρα πιο δυνατή. Αν δεν συμφωνείτε σε πολλά μαζί μου, τότε φροντίστε να κάνουμε πράξη αυτά στα οποία συμφωνούμε», είπε στο τέλος.

Ακόμη δεν έχει σχολιάσει κάτι επί του θέματος το αρχέτυπο που σπασίκλα, το απόλυτο Nerd, ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει Πρωτη Παγκοσμια Ειδηση το ότι ήπιε νερό από κόπρανα

Ο Πρώτος Στους Κροίσους Των Κροίσων

Ο ΜΠΙΛ

Ο ΓΚΕΙΤΣ

Ακολουθουν 14 πράγματα που αξίζει να θυμόμαστε για έναν άντρα που έχει στα χέρια του τον κόσμο όλο και αυτό είναι κυριολεξία.

– Είναι ένας απρόσιτος άνθρωπος που όταν βλέπει Porsche επιτρέπει στο μάτι του να γυαλίσει.
Μερικοί τον έχουν δει να οδηγάει σεμνά ένα Ford Focus από το 2008. Οι υπόλοιποι που ξέρουν λένε ότι είναι ένα junky για το supercar και για αυτό έχει και Porsche 911 Carrera και Porsche 930 και Porsche 959 Coupe και διάφορες άλλες απίθανες μηχανές που μοιράζουν ονειρώξεις κλπ κλπ.

– Έχει προβλέψει πολλές βλακείες
Κάποτε είπε ότι “οι χρήστες PC δεν χρειάζονται περισσότερα από 640 kb μνήμης RAM”. Σήμερα το αρνείται. Επίσης είπε ότι είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι “τα email δεν θα έχουν spam από το 2006 και μετά!” Eδώ είσαι, εδώ είμαι, δες τώρα και το inbox σου και καθάριζε. Επίσης έχει πει το τεράστιο: “Δεν Θα Υπάρχουν Φτωχές Χωρες Το 2035”. Νομίζω κάνει λάθος.

– Μένει σε ένα θεματικό πάρκο που το λέει σπίτι
Το αποκαλεί Xanadu 2.0, ολοκληρώθηκε σε επτά χρόνια και του κόστισε 63 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει πισίνα με 50 μέτρα βάθος όπου μπορείς να ακους μουσική μέσα στο χλώριο, κάτι που ξέρω σε ταλανίζει χρόνια, ενώ το γυμναστήριο απλώνεται σε 2.000 τμ, η τραπεζαρία σε 1.000 τμ. Επίσης μπορείς να υποθέσεις ότι ο Γκέιτς, ή ο αρχιτεκτονας αυτού είχε πάντα στο μυαλό του τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα ακράτειας. Το Xanadu 2.0 διαθέτει 24 μπάνια και γκαράζ 23 αυτοκινήτων οποτε αν υποθεσουμε ότι όλες οι λεκανες είναι κατειλημένες, ένας από όλους δεν οδηγεί αμάξι.

– Μέχρι τωρα πλήρωνε 1.000.000 $ σε φόρους ιδιοκτησίας ακινήτων το χρόνο. Λογικά θα πληρώνει πολλά περισσότερα οσονούπω. Μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος και επιπλέον εαν βγάζεις 20 εκατομμύρια τη μέρα, καλά να πάθεις και σου ευχόμαστε και περισσότερα.
 
– Έχει συλληφθεί τρεις φορές. Η αγαπημένη μας είναι αυτή στο Albuquerque όταν οδηγούσε Porsche, στα 70’ς, ντυμένος έτσι. Το πουκάμισο με το τολμηρό print δείχνει ότι αν και έμοιαζε με geek, ήταν καρχαρίας και εαν κυκλοφορούσε στην Παραλιακή στα χρόνια της μεταπολίτευσης θα τα ακουμπαγε κανονικά στον Βοσκόπουλο τότε.

– Έχει πλήρωσει 30 εκατομμύρια δολάρια για το το επιστημονικό χειρόγραφο 500 ετών Codex Leicester. Μάλιστα είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που άλλαξε το όνομα του επιστημονικού θησαυρού από Codex Hammer σε Codex Leicester, αποτίοντας φόρο τιμής στον Thomas Coke. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του Leonardo Da Vinci, o τελευταίος κόμης του Leicester, είχε αγοράσει τον Κωδικά το 1717. Θα μπορούσε να εχει διαθέσει αυτό το ποσό σε κάποιοι Μουσείο; Για όλους; Για να φροντίσει τον κόσμο που τόσο αγαπά; Ναι. Το έκανε; Όχι. Γιατί; BECAUSE ART!

– Από το 2007 το ίδρυμα Bill και Melinda Gates έχει δώσει πάνω από 28 δισεκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αποστολή του ιδρύματος να μειώσει την πείνα και της φτώχεια στον κόσμο, να προωθήσει την τεχνολογία, και να βελτιώσει το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ. Το ζευγάρι έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να δωρίσει το 95% της συνολικής περιουσίας τους. Ας φροντίσουμε να το μείνουν πιστοί στο λόγο τους.

– Είναι από εκείνους τους τύπους που έβγαλε τα πρώτα χρήματα στα 17 του πουλώντας στο ίδιο του το σχολείο, ως προγραμματιστής, το πρώτο του software για 4.200$. Μια παραδοση που κράτησε ζωντανή κατα τη διαρκεια της καριέρας του καθώς το λογισμικό της Microsoft είναι πολύ καλό για τα κράτη και τους το χρεώνει ανάλογα.

– Δεν απαντάει ποτέ στις κλήσεις του κινητού του. Ίσως απαντάει σε κωδικό. Μάλλον απλά δεν χρειάζεται να απαντάει γιατί απλά μπορεί.

– Σύμφωνα με ένα μπακαλίστικο υπολογισμό κερδίζει 250$ / δευτερόλεπτο, 150.000$ / λεπτό, 20.000.000$ κάθε μέρα. Μάλλον λερδίζει πολλά περισσότερα, με περισσότερους από ένα τρόπους.

– Όταν έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο στις αρχές γιατί οδηγούσε μεθυσμένος έβαλε το δικηγόρο του δικηγόρου του να ζητήσει μείωση. Το κατάφερε. Αν αυτό δεν είναι φτήνια δεν ξέρω τι είναι.

– Αποφοίτησε με φοβερή βαθμολογία από το σχολείο, πήγε ένα χρόνο στο Harvard College, τα παράτησε, απέδειξε σε όλους ότι ήταν ένας επιχειρηματίας με μαθηματικό μυαλό.

– Είναι η 37η πιο πλουσια χώρα στον κόσμο.

– Το φιλανθρωπικο του ιδρυμα, το πιο πλουσιο φιλανθρωπικό ίδρυμα του κόσμου δηλαδή, επενδύει σε φαρμακοβιομηχανίες. Καπνοβιομηχανίες. Αλκοολ. Πετρέλαιο. ΜΚΟ. Σε μια σειρά από MME αφορολόγητα. Το 2010, όταν το Bill and Melinda Gates foundation απέκτησε ένα μεγαλο μερίδιο μετοχών της απολυτα αμφιλεγόμενης εταιρείας που προσπαθεί να πατεντάρει τον τρόπο που τρώμε Μονσάντο. Ο ίδιος λέγεται ότι σπρώνει στην αγορά των Ειδήσεων περίπου 3 δισ. τουλαχτιστον το χρόνο για να προβάλεται το έργο της.

Μπόνους 1: Ο δεύτερος πιο Κροίσος Από Τους Κροίσους, ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών στο Μεξικό, Κάρλος Σιμ πρόσφατα έγινε μεγαλομέτοχος των New York Times.

Μπονους 2: Προβλέπεται χαμός; Ο Πουτιν δεν μοιάζει να ενθουσιάζεται, ούτε καν με αυτό.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version