Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

2014 Buzz – Tα 27 καλύτερα φωτογραφικά λευκώματα της χρονιάς όπως τα επέλεξε το TΙΜΕ

2014 Buzz – Tα 27 καλύτερα φωτογραφικά λευκώματα της χρονιάς όπως τα επέλεξε το TΙΜΕ

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, κάνε ένα από αυτά.

Το περιοδικό που εδώ και κάποιες εβδομάδες αρχίζει να κάνει το zeitgeist της χρονιάς έστρεψε το βλέμα του στη φωτογραφία και έβαλε ανθρώπους με βλέμα που έχει εκπαιδευθεί να διαλέξουν ένα φωτογραφικό λεύκωμα που αξίζει από τους καιρούς μας.

Ιδανικό δώρο για κουρασμένα μάτια, τα φωτογραφικά λευκώματα είναι σπορ συλλεκτικό αλλά και μία επένδυση αφού εάν ξέρεις ποιον φωτογράφο ή εκδοτη εμπιστεύεσαι θα έχεις χρηματοδοτήσει τη δουλειά ενός ταλέντου και αυτό σε κάνει υπέροχο.

Φέτος το self publishing που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να εκδιδόμαστε όπως και όποτε το θελήσουμε, έδωσε έναν πιο ανεξάρτητο χαρακτήρα. Το TIME προτείνει πληθώρα εικόνων για να ξεκουράσουν τα μάτια μας από όσους θέλουν να σπάσουν το ϊντερνετ με όλους τους λάθος τρόπους. Επέλεξε ωστόσο να εξείρει ένα, έναντι των υπόλοιπων 27.

Η δουλειά του Peter van Agmael Disco Night September 11 περιγράφεται από τον Υπεύθυνο Φωτογραφικού τμήματος Paul Moakley σαν ένα σκληρό ντοκιμαντέρ στιγμών μιας Αμερικής εν καιρώ πολέμου. Σήμερα.

Ο Van Agtmael, δημιουργός αλλά και εκδότης του βιβλίου του είναι ένας μόνο από τους συναδέφλους του που εκμεταλεύονται το, ενίοτε πονηρό, crowd-funding μοντέλο για να βρουν κεφάλαια στα δημιουργικά τους project.

To Κickstarter και οι κλώνοι του έφεραν καταιγίδα παντού και ευτυχώς έδωσαν σε ανερχόμενους καλλιτέχνες της φωτογραφίας να βγάλουν το κάδρο τους στον αέρα.

Το TIME, ευγενικό όπως πάντα επισημαίνει ότι πρόκειται για μια αυστηρά υποκειμενική λίστα αφού 27 άνθρωποι επιλέγουν 27 εκδόσεις. Εμείς από αυτές επιλέξαμε μερικές -κάνε boomark και οι υπόλοιπες μπορούν να σου ανοίξουν το μάτι εδώ.

H μονογραφία του Duane Michals, εικαστικού της φωτογραφίας που έγραψε τη δική του ιστορία στα 50’ς χωρίς να μιμηθεί κάποιον Henri Cartier-Bresson όπως οι πολλοί.

«Σκηνοθετεί εικόνες ενός κόσμου όπου το ανθρώπινο στοιχείο κυριαρχεί, σε μία εποχή, όπου ο άνθρωπος έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο απάνθρωπος» είπαν για αυτόν όταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς τον γαργάλαγε στο στήθος.

το χρηματοδοτημένο από το Kickstarter Red Ball of a Sun Slipping Down του Eugene Richards στον επίκαιρο Νότο του Φέργκιουσον

το επίσης χρηματοδοτημένο από την πλατφόρμα της νεας συνεργίας ταξίδι στους απαγορευμένους κινηματογράφους της Καμπούλ από τον Jonathan Saruk

το απίθανο επιστροφή στο μέλλον φωτογραφικό παιχνίδι της Irina Werning


το σκληρό πορτφόλιο με τις άθικτες από το πέρασμα του πένθους κρεβατοκάμαρες όσων δεν έχουν επιστρέψει από τα μέτωπα του πολέμου του Αshley Gilbertson


και βέβαια το απίθανο Αυτό Ίσον Εκείνο, το καλύτερο φωτογραφικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που βρίσκουν σχετικότητα σε όλα και τα πάντα.

Απίθανο ΤΙΜΕ, απίθανα.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε