Το 2014 μας αποχαιρετά με τον τρόπο που όλοι περιμέναμε. Δύσκολα. Προτού χάσεις κάθε ελπίδα για το που οδεύει η ανθρωπότητα, προτού καταλήξεις που το πάει ο Τζήμερος και λίγο πριν αποφανθείς εαν τελικά κάθε λαός έχει την εφορία που του αξίζει κάνε ένα διάλειμμα συγκίνησης και πάτα play για να νοιώσεις κάπως άνθρωπος.
Διαβάζεται κατ’ ιδίαν (συνήθως) και με χαρτομάντηλα ανα χειρας στα σίγουρα.
Όταν η τριχρονη Εμιλι Τζέιμς έκοψε τα μαλλιά της για να τα στείλει δωρεά σε ειδικό κατασκευαστή που φτιάχνει δωρεάν περούκες για παιδιά με καρκίνο.
Όταν μια οικογένεια άκουσε την καρδιά του νεκρού γιού της στο σώμα που τη δώρισε
Όταν δύο αγόρια έβαλαν τα κλάματα απο ευτυχία αφού η μητέρα τους βρήκε τη γάτα του σπιτιού μετά από 2 και κάτι μήνες.
Όταν ο κύριος Κατσίκας Μίστερ Τζι ξαναβρέθηκε με το φίλο του, τον κύριο Γάιδαρο Τζέλιμπιν και επιτέλους έβαλε φαι στο στόμα του μετά από έξι μέρες αφαγίας από θλίψη.
Όταν ο Κρις Πίκο τραγούδησε το Blackbird των Beatles αποχαιρέτησε το νεογέννητο γιό του. Ήταν ο δικός του ύμνος σε μια ζωή που δεν έκανε κανένα κύκλο καθώς ο μόλις 4 ημερών Λένον Τζέιμς -αν και όποτε άκουγε το τραγούδι των Σκαθαριών κουνιόταν στην κοιλιά της μητέρας του όταν εκείνη ζούσε-, την ακολούθησε λίγα 24ωρα μετά.
Όταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μας είπε να μην ανησυχούμε τόσο πολύ και να κάνουμε τη ζωή μας ΑΠΙΘΑΝΗ. Θα προτιμούσαμε να το υπενθύμιζε περισσότερο και στον ίδιο.
Όταν o εφτά μηνών Λαχλαν ακουει για πρωτη φορά τον κόσμο γύρω του.
Η αντίδραση του είναι πιο σιωπηλή από αυτή της 40χρονης Τζόαν Μιλνε που άκουσε για πρωτη φορά τη ζωή μετά από χρόνια κώφωσης.
Όταν ο Ντέρμπι, αν και γεννήθηκε με ατελή μπροστινά άκρα, καταφερε να τρέξει πάνω κάτω τη ζωή του. Η Τάρα Άντερσον και η εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπώσεων 3D Systems στη Νότια Καρολίνα μαζί με τον ειδικό στην κατασκευή προσθετικών μελών για ζώα Ντέρικ Καμπάνια, σχεδίασαν και εκτύπωσαν ένα ζευγάρι λαστιχένια «πόδια» με οβάλ σχήμα για τον χαρούμενο πλέον Ντέρμπι.
Όταν η πενταχρονη καρκινοπαθής Χάνα μας είπε ότι ο φόβος είναι λάθος, εαν εκείνη είναι γενναία, μπορούμε όλοι να είμαστε και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή όπως εκείνη. Κοίτα:
Όταν η 29χρονη Μπριτανι Μέιναρντ εξήγησε στον κόσμο γιατί είναι ανθρώπινο δικαίωμα η υποβοηθούμενη αυτοκτονία εαν και εφόσον δεν υπάρχει θεραπεία για την πλέον επιθετική μορφή καρκίνου με την οποία διαγνώστηκε. Τηρησε την υποσχεση της στα τέλη Νοεμβρίου 2014 υπερασπιζόμενη την επιλογή για ένα θάνατο με αξιοπρέπεια.
Όταν η Κέλι Γκάτερσον κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο τα ελάχιστα δευτερόλεπτα διαύγειας της 87χρονης μητέρα της που πάσχει από τη νόσο αλτσχάιμερ.
Όταν όλα αυτά συμβαίνουν και καταγράφονται είναι παραλογο πόσο απάνθρωποι έχουμε γίνει. Καλά μυαλά.