News(b)it

Έπαθες “Άδωνις”; Αυτές είναι οι πόλεις για να αναζητήσεις μια νέα τύχη

Μπορεί ο ίδιος να απάντησε ότι “μετά τις ψήφους που πήρα, νομίζω δεν έχω δικαίωμα να φύγω" όταν τον ρώτησαν αν όντως θα κάνει πραγματικότητα τη δέσμευση του περί μετανάστευσης, ωστόσο η τάση είχε ήδη δημιουργηθεί.

Πολλοί φίλοι και συνεργάτες επιθυμούν να φύγουν από την Ελλάδα τώρα που τα κοσερβοκουτια λυαίνονται και τα ATM τρώνε τα ευρώ και τα ξερνάνε δραχμές. Και εαν ο Άδωνις Γεωργιάδης πικραίνεται από μια ιστοσελίδα που μετρά τις ώρες και τις μέρες για την αποχώρησή του από τη χώρα παραθέτοντας link με σχόλιο “Το πόσο με αγαπούν οι Αριστεροί δεν περιγράφεται”, ας μην. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, συνάδελφοι του αλλά και όχι, που θέλουν να φύγουν μακριά από τους Κόκκινους. Ακολουθουν προτάσεις εξόδου από τη χώρα για να μη μαρτυρήσουν όσοι δεν θέλουν ανταρτες στα αξιώματα.

Εαν θέλεις να σου μιλάνε φιλικά

Ξεκινάμε με ένα δίπολο καθώς σύμφωνα με το cntraveller.com δύο πόλεις μοιράζονται τον τίτλο της πιο φιλόξενης μητρόπολης του κόσμου τούτου. Στην κορυφή λοιπόν βρίσκεται η κομψή Μελβούρνη της Αυστραλίας αλλά και το πιο upbeat Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η πρώτη θα τον κερδίσει με την πληθώρα πάρκων και την υπέροχη αντίληψη για την τέχνη που βρίσκεται διάχυτη στους δρόμους και σε δημόσια κτίρια -κάτι που θα εκτιμούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και η συμβία του αλλά αυτή η λίστα είναι για όλους. Η δεύτερη έχει μια αίσθηση του χιούμορ διαφορετική από την υπόλοιπη Δύση. Το Όκλαντ έχει μια νεανικότητα και μια περιπέτεια που μοιάζει ιδανική για όσους αγαπούν τη λογοτεχνία του Τόλκιεν αλλά και εν γένει.

Melbourne – World’s Most Liveable City from Daniel Johnson on Vimeo.

Εαν θέλεις να πινεις τον καλυτερο καφε τα πρωινά σου

Ένα ταξίδι στην Κούβα ισοδυναμεί με 10 στην Ευρώπη και ένας καφές στην Αβανα ισοδυναμεί με 35,6 κουπες καφέ σε όλο τον κόσμο. Οι Λατινοαμερικανοι αυτοί αγαπουν τον καφέ σχεδόν όσο τα μοχίτο τους ενώ εαν θέλεις εσύ ο μετανάστης να περάσεις ήσυχες μέρες και νύχτες στα καφενεδάκια της Πλασα ντε Λα Κατεντράλ μπορείς. Τα ροφήματα καφέ εδώ είναι γλυκά, αρκετά δυνατά ενώ ο espresso βγαίνει σε δύο εκδοχές: Café Cubano (ένα shot espresso με ζάχαρη) ή Cortadito (espresso με γάλα). Μη φοβηθείς αν ακούσεις ότι τα χαρμάνια των Κουβανών τα αντέχουν μόνο οι ντόπιοι. Αντέχεις και εσύ.

Εαν αγαπάς την πολυκοσμία

Λογικά θα πρέπει να αναζητήσεις το δικό σου τετραγωνικό μέτρο στη Mongkok. Η περιοχή αυτή στο Χονγκ-Κονγκ κατέχει το ρεκόρ Guinness στην πυκνοκατοίκηση, καθώς σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο αυτής της περιοχής, αντιστοιχούν 130.000 άτομα. Εαν πάλι όχι γιατί ποιος να μαθαίνει επίσημη μανδαρινική τώρα υπάρχουν κάποιες έξτρα επιλογές για αυτόν που δεν θέλει τη μοναξιά που εδώ είναι πολυτέλεια. Παραθέτω υπολοιπα uber πολυσύχναστα μέρη ανα τον κόσμο για επιπλέον brainstorming. Το Μονακό είναι η χώρα με τον περισσότερο πληθυσμό αναλογικά καθώς περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες εύποροι κατοικούν σε 2020 εκτάρια. Το Santa Cruz de Islote έξω από τις ακτές της Κολομβίας, έχει πυκνότητα πληθυσμού 124.700 ανθρώπους ανά τετραγωνικό μίλι οποτε είναι επίσημα το πιο πυκνοκατοικημένο νησί. Επιπλέον το Λονδίνο είναι μια καλή πόλη αν είσαι νεκρός και θαμένος στο City of London Cemetery & Crematorium καθώς το συγκεκριμένο νεκροταφείο έχει τη μεγαλύτερη πληρότητα που μπορεί να βρει όποιος έχει αφήσει τις δυσκολίες της ζωής αλλά χρειάζεται την κοινωνικότητα του, η Αγία Πετρούπολη είναι πολυ καλη επιλογή αν είσαι καταδικος καθώς στη ρώσικη φυλακή φιλοξενούνται περίπου δέκα χιλιάδες κρατουμενοι ενώ είχε προβλεφθεί για τρεις χιλιάδες ενώ ο οποιοσδήποτε ςν δυνάμει μετανάστης αντέχει το Τόκυο θα απολαύσει πολυκοσμία απίθανη και στο μετρό, και στο δημοφιλές υδάτινο πάρκο Tokyo Summerland αλλά και στις κυλιομενες σκάλες στις οποιες συχνά τιμωρούνται όσοι βιάζονται. Δεν σκοντάφτουν. Ποδοπατούνται απλά.

Εαν θέλεις να αναζητήσεις τα πιο αρχαία λάθη

Η Ιεριχώς στην Παλαιστίνη είναι η μόνη επιλογή, είπε η Telegraph. Η ιστορία της ξεκίνησε το 9.000 π.Χ, ενώ σύμφωνα με ιστορικές πηγές αποτελεί και την πόλη που κατοικήθηκε πρώτη -τα δίποδα πλάσματα περπάτησαν αυτά τα χώματα το 11.000 π.Χ. και λέρωσαν τον Ιορδάνη ποταμό με τις βρωμιές τους.

Εαν θέλεις να λερώνεις όπου και αν περπατάς

Θα αναζητησεις το μέλλον στην πιο καθαρή πόλη του κόσμου. Το Ελσίνκι της Φινλανδίας που από τότε που ιδρύθηκε όταν στα 1550 ο Σουηδός βασιλιάς Γουστάβος θέλησε να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος της Χανσεατικής πόλης του Ταλίν δεν αφήνει σκουπίδι ατιμώρητο ακόμη και αν σήμερα είναι ένας από τους σημαντικότερους αστικούς πόλους της Βαλτικής Θάλασσας και της βόρειας Ευρώπης -το 70% των διεθνών και ξένων εταιριών που είναι εγκατεστημένες στην Φινλανδία εδρεύουν στο Ελσίνκι.

Eαν δεν θέλεις πλέον τη ζωή σου

Ο δρόμος είναι ένας και δείχνει στη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με το Συμβούλιο των Πολιτών για τη Δημόσια Ασφάλεια και την Πολιτική Δικαιοσύνη του Μεξικό, οι 10 πόλεις με το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών, βρίσκονται όλες στη Λατινική Αμερική, ενώ σ’ αυτήν ανήκουν και οι 40 απ’ τις 50 «κορυφαίες πρωτεύουσες δολοφονιών». Πρωτη και χειρότερη το Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα. Εδώ φθάνει το 80% της κοκαΐνης που διακινείται από τη Νότια προς τη Βόρεια Αμερική, εδώ το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Ονδούρα είναι το υψηλότερο στον κόσμο, εδώ στο βιομηχανικό κέντρο Σαν Πέδρο Σούλα προέκυπταν 159 δολοφονίες ανά 100,000 κατοίκους τέσσερα χρόνια πριν.

Eαν θέλεις να ζήσεις πραγματικά καλά

Το περιοδικό Monocle έχει μια και μόνο πρόταση. Η Κοπεγχάγη έχει τιμηθεί από τους ιδανικότερους συντάκτες του ευζην με ποσέτ δύο φορές με τον τίτλο της καλύτερης πόλης στον κόσμο. “Η πρωτεύουσα της Δανίας έχει μεταμορφωθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καθώς πριν από μία δεκαετία περίπου βρισκόταν σε μία κατάσταση “χειμερίας νάρκης”. Σήμερα, οι κάτοικοι της πόλης, εμφανίζουν μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση, αποτινάσσοντας τη Λουθηρανή δυσπιστία απέναντι στην αισθητηριακή απόλαυση και καλοπέραση” γράφει το περιοδικό και μας έπεισε να συμφωνήσουμε με τον Άδωνι. Ας κάτσει εκείνος στην Ελλάδα, αναχωρούμε εμείς.

News(b)it

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
News(b)it: Περισσότερα άρθρα