Site icon NewsIT

Η ετικέτα του σωστού αστυνομικού, μια παρωδία

04.12.2014 | 13:20
Η ετικέτα του σωστού αστυνομικού, μια παρωδία

“Έλα σπρώξτον. Στρίμωξε τον όσο καλύτερα μπορείς, να είσαι προσβλητικός απέναντι του, το περιμένει, μην τον απογοητεύσεις. Κοίτα με τι υποτιμητικό ύφος σε κοιτάει, κοίτα το βλέμα. Δείξτου ποιος είναι καλύτερος, ο πιο δυνατός, ποιος το αφεντικό και ποιος ο υποτελής. Πως τολμάει και υψώνει τη φωνή; Ύψωσε το ανάστημα σου, δείξε το γκλομπ, πίεσε την ασπίδα σου επάνω του, σπρώξε. ΣΠΡΩΞΕ.

Μη δίνεις σημασία σε όσα λένε. Μην ακούς καν ό,τι και αν λένε. Πήγαινε από πίσω. Φώναξε και τους άλλους, θα καταλάβουν, είναι μαζί σου. Είστε δυνατοί στις φόρμες σας. Είσαι η Δύναμη, έχεις τη Δύναμη, χρησιμοποίησε την όπως της αξίζει. Ποιός είναι αθώος και ποιος ένοχος δεν έχει σημασία. Έτσι και αλλιώς στα δικαστήρια δεν θα έχεις τη χειρότερη αντιμετώπιση όλων.Το πιο πιθανό είναι να μην σου αποδοθούν καν κατηγορίες. Η πολιτεία σε καλύπτει, προστάτεψε τους πολίτες της. Τρόμαξε τους. Για αυτό σε πληρώνει. Εάν σου ζητηθεί λογαριασμός ξεστόμισε μια δικαιολογία, μια όποια δικαιολογία. Καλό θα είναι να είναι μια ανόητη, γελοία δικαιολογία. Πες ότι είδες τον Σατανά μπροστά σου και ήταν μαύρος. Κάνε ό,τι θες και μπορείς αφού το μπορείς. Αν σε στριμώξουν μην κρατήσεις καμία ψυχραιμία. Δείξε τον τσαμπουκά και τη μαγκιά σου και πνίξτους. Βρίσε. Πρόσβαλε. Γίνε επιθετικός. Άσκησε βία. Είναι θεμιτό να δείχνεις την υπεροχή σου, για αυτό πληρώνεσαι. Για να δείξεις σε όλους πόσο φτιαγμένος από ατσάλι είσαι, πόσο δυνατός και οι άλλοι αδύναμοι, πόσο προστατευμένος και οι άλλοι λεηλατημένοι. Για να νοιώσουν ασφάλεια σπάσε κάνα δύο στις μάπες μια στο τόσο. Έτσι μπαίνουν στη θέση τους άσε που καταλαβαίνουν δύο πράγματα την ίδια στιγμή. Έχεις εξουσία και δεν δίνεις λόγο στο πως την κακοδιαχειρίζεσαι σε κανέναν”.
Ο blogger Ραιον Άμιλκαρ Σκοτ έγραψε λίγα λόγια για το πιο τραγελαφικό επίκαιρο της ημέρας.

Η Αμερική μοιάζει να μην μπορεί να ηρεμήσει αφού σαν αστείο εις βάρος των πολιτών, το Σώμα Ενόρκων της Νέας Υόρκης αποφάσισε να μην ασκήσει καμία δίωξη στον αστυνομικό που προκάλεσε με μια λαβή το θάνατο του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ στις 17 Ιουλίου, ενός άοπλου αφροαμερικανού, παχύσαρκου, με άσθμα, μάλλον καθόλου απειλητικού.

Οι παραβιάσεις από μέλη των σωμάτων ασφαλείας δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι ανησυχητικό, πιο ανησυχητική ωστόσο είναι η στάση της δικαιοσύνης απέναντι τους αφού όπως έφεραν στατιστικά στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, οι πολίτες που καταδικάζονται είναι διπλάσιοι σε ποσοστό από τους αστυνομικούς για τα ίδια ακριβώς εγκλήματα. Η απόδοση ποινών έχει 2 μέτρα και 2 σταθμά, ένα για αυτόν που δεν φοράει ενστολο διακριτικό και ένα για εσένα. “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” γράφουν στα πλακάτ οι διαδηλωτές της Αμερικής, κυριολεκτώντας.

Από τη δεκαετία του 90 όταν ένα μοτοσυκλετιστής έδωσε σε τηλεοπτικό κανάλι πλάνα αστυνομικών εναντίον του Ρόντνει Κινγκ στο Λος Άντζελες, η Αμερική έχει συνηθίσει σε πολλά. Τώρα τέτοια αποσπάσματα είναι η νόρμα, κάθε εβδομάδα στο YouTube υπάρχει ένα νέο καταγγελτικό πλάνο διαφθοράς και ανήθικης, απρόκλητης, απρόσκλητης βίας.
Από το 1999 έως το 2011, οι Αφροαμερικανοί αποτελούν το 26 τοις εκατό όλων των θυμάτων της αστυνομίας από πυροβολισμούς ενώ συνολικά, οι νέοι μαύροι σκοτώνονται από τους αστυνομικούς 4,5 φορές πιο συχνά από ό,τι άνθρωποι άλλων φυλών και ηλικιών. Αντί οι δυνάμεις που θα έπρεπε να υπερασπίζονται την τάξη να συμμορφώνονται, σκοτώνουν περισσότερους πολίτες από όσους πριν, χωρίς καμία τιμωρία για το έγκλημα τους και αυτό δεν αφορά μόνο την Αμερική. Αυτά είναι μερικά περιστατικά που οδήγησαν την οργή στους δρόμους της Αμερικής ξανά σήμερα, αυτοί είναι πέντε ακόμη ανήλικοι που έχουν πέσει νεκροί από αστυνομικά πυρά από τότε που ο Μάικλ Μπράουν σκοτώθηκε στο Φέργκιουσον του Μισούρι όπως τους απαριθμεί το Daily Beast.

Tάμιρ Ραις: Το 12χρονο αγόρι που πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 22 Νοεμβρίου σε ένα πάρκο του Κλίβελαντ στο Οχάιο από αστυνομικό επειδή κρατούσε ένα όπλο που ήταν το παιχνίδι του. Πετούσε μπίλιες. «Υπάρχει κάτι θεμελιωδώς διαλυμένο στο σύστημά μας, αφού ένας νεαρός άνθρωπος μπορεί να έχει νόμιμα ένα ψεύτικο όπλο και μέχρι το τέλος της ημέρας να σκοτωθεί από έναν αστυνομικό του Κλίβελαντ», είπε τοπικός σύμβουλος το ίδιο βράδυ.

Κάμερον Τίλμαν: Ο 14χρονος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την 21η Σεπτεμβρίου στη Λουιζιάνα είχε κάνει έγκλημα που βρισκόταν σε εγκαταλελειμένο σπίτι με τον αδελφό του. Ήταν άοπλος και όταν άνοιξε την πόρτα, ο αφροαμερικανός βετεράνος αστυνομικός είδε κάτι να κρατάει στα χέρια του. Ήταν ένα παιδικό όπλο. Με μπίλιες.

Φον Ντέριτ Μάιερς: Ο 18χρονος πυροβολήθηκε εφτά φορές στο κεφάλι στις αρχές Οκτωβρίου, κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Mάικλ Μπράουν στο Σεντ Λούις, όταν ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας του έριξε 17 φορές. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Μάιερς επιτέθηκε στο όργανό της τάξης, η οικογένεια του θύματος ότι κρατούσε απλά ένα σαντουιτς.

Λακουάν Μακντόναλντ: Ο 17χρονος προσπαθούσε να παραβιάσει αυτοκίνητα στο Αρτσερ Χάιτς. Όταν αρνήθηκε να πετάξει το μαχαίρι του, κοίταξε τους αστυνομικούς «με βλέμμα άδειο» και κατευθύνθηκε προς το μέρος τους. Έπεσε νεκρός.

Ντίλον ΜακΤζι: Ο 18χρονος από το Τζάκσον του Τενεσί πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι προσπαθούσε να τους πατήσει με ένα αυτοκίνητο. Ήταν 26 Σεπτεμβρίου και το μωρό του ήταν μόλις ενός μηνός.

Συνοπτικά. Το 1999 σαρανταμία σφαίρες σκοτώνουν τον οπλισμένο με πορτοφόλι, Αμαντού Ντιάλο στο Μπρονξ. Καμία ποινή. Το 2006 τρεις αστυνομικοί αδειάζουν πενήντα σφαίρες επάνω στον 23χρονο Σαν Μπελ. Ήταν η ημέρα του γάμου του και μόλις είχε βρεθεί στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Καμία ποινή. Νοιώθεις ασφάλεια απόψε;

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version