Site icon NewsIT

News(b)it: 17 επιπλέον σημειώσεις για την ιστορία της 17ης Νοέμβρη 2014

17.11.2014 | 18:27
News(b)it: 17 επιπλέον σημειώσεις για την ιστορία της 17ης Νοέμβρη 2014

1. Συνεχίζει να κυκλοφορεί στα media της ISIS η καμπάνια που επιστρατεύει μαχητές ιερού πολέμου για να απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ. Η θέση που είναι ανοιχτή αφορά σε όσους επιθυμούν να είναι τυλιγμένοι με εκρηκτικά και να κάνουν αποτελεσματικές βομβιστικές επιθέσεις με αντίτιμο 2.500 δολάρια και τη μνήμη τους γραμμένη στην ιστορία του απελευθερωμένου Ισλαμ.

2. Αύξηση μεγέθους 8% βλέπει η Αμερική στον αριθμό των άστεγων ανηλίκων σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Για Άστεγες Οικογένειες των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ένα στα τριάντα παιδιά. Είναι πολλά.

3. Ο Μπομπ Γκέντολφ και ο Μπόνο εξακολουθούν να πουλάνε single τη φιλανθρωπία τους. Ο Ντέιμον Άμπαρν και η Αντέλ δεν συμφώνησαν στο δράμα που ηχογραφήθηκε το Σάββατο στο Λονδίνο. Αυτή είναι η νέα τους προσπάθεια να αγγίξουν τους ασθενείς του Έμπολα και το πορτοφόλι μας.

4. Η αρχαιολόγος και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου και μέλος της ΟΝΝΕΔ, Έλλη Παπαγγελή έκανε μια ιστορική ανάρτηση στο ιστορικό του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook. Το post πλέον έχει φάει delete. Eίναι αυτό

«Το “Πολυτεχνείο” είναι ο θεμέλιος λίθος της απόλυτης ιδεολογικής ηγεμονίας που άσκησε η αριστερά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ιδίως μετά το 1981, όταν ο καταστροφικός παπανδρεϊσμός ανέλαβε τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας, οδηγώντας την στον εκτροχιασμό.
Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου ’73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά. Με το «Πολυτεχνείο» η αριστερά χάλκευσε το ιδεολόγημα της ηθικής της ανωτερότητας, προβάλλοντας ως πανεθνικό αγώνα κατά της τυραννίας αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια εφηβική εξέγερση. Το ανθολόγιο των ψεμάτων είναι εντυπωσιακό: μας είπαν για την όμορφη Ηλένια που την αναζητούσε με δάκρυα ο καλός της, για να αποδειχθεί ότι ήταν μια φωτογραφία φωτομοντέλου που διαφήμιζε σαμπουάν… Μας είπαν για ομαδικούς τάφους και εκατοντάδες νεκρούς, χωρίς ποτέ τίποτα να αποδειχθεί… Μας είπαν για δολοφονημένους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου, όπου όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του.
Στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του 1980 το Πολυτεχνείο λειτούργησε ως ο απόλυτος καθεστωτικός μύθος νομιμοποίησης του πασοκισμού. Μια στυγνή αριστερή ορθοφροσύνη επιβλήθηκε σε κάθε κύτταρο δημόσιου χώρου και δημόσιου λόγου: στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ, τις δημόσιες υπηρεσίες, παντού. Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τα ψεύδη περί Πολυτεχνείου στιγματιζόταν ως «φασίστας» και «χουντικός», ενώ κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του. Μια ιδεολογική τρομοκρατία αριστερής έμπνευσης που επέβαλε έναν ωμό ηθικό μανιχαϊσμό: οι πολίτες χωρίζονταν σε «καλούς» αριστερούς-«προοδευτικούς», και κακούς που μάταια επέμεναν να απαντούν με ορθολογικά επιχειρήματα στον παραληρηματικό αριστερίστικο λόγο που αγνοούσε την πραγματικότητα.
Κάτω από το κάλυμμα του αντιχουντικού και αντιφασιστικού λόγου, ο μύθος του Πολυτεχνείου δεν ήταν παρά προπαγάνδα αριστερών δογμάτων. Μας επέβαλαν να προσκυνάμε νέα τοτέμ και να συμμετέχουμε σε γιορτές μνήμης και πορείες για «δημοκρατία», μόνο για να διαιωνίσουν τη δική τους κυριαρχία. Φτάνει πια. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν.
Φυσικά να τονίσουμε πως κανένα Πολυτεχνείο δεν “έριξε» τη δικτατορία, αλλά η απώλεια της μισής Κύπρου. Δεν χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: «της κοινής λογικής».

5. Στο ελληνικό διαδίκτυο τα τραγούδια που αναφέρονται στην ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται ξανά viral. Ένα από τα λιγότερο γνωστά είναι ερμηνευμένο από την Έλενα Ναθαναήλ και αναφέρεται στη μνήμη του πρώτου νεκρού της Νύχτας που άλλαξε τη χώρα, του 17χρονου Διομήδη Κομνηνού που έπεσε νεκρός τη νύχτα της 16ης προς 17η Νοεμβρίου 1973 από αστυνομικό της φρουράς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Ο Ανακρέων Παπαγεωργίου μελοποίησε τους στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου.

6. H Beyonce παντρεύει τη μικρότερη αδελφή της Σολάνζ και μοιράζεται με τους αγνώστους τη λευκή τελετουργία τους. Η Σολάνζ παθαίνει αλλεργικό σοκ.

7. Eθνικιστές στην Ουκρανία μαθαίνουν στα παιδιά τους πώς να χειρίζονται το πρώτο τους Καλάσνικοφ στις κατασκηνώσεις πολέμου έξω από το Κίεβο

8. Ο Ντάνι Ντεβίτο γίνεται 70. Tα μόλις 152 εκατοστά του δεν του στέρησαν ούτε την καριέρα, ούτε την ικανότητα του να μαγνητίζει τις γυναίκες τουλάχιστον όπως ισχυρίζτεαι ο συγκάτοικος του τη δεκαετία του 60 στη Νέα Υόρκη Μαικλ Ντάγκλας. Επιπλέον ο Μάρτιν Σκορσέζε γίνεται 72.

9. To sequel του Ηλίθιου και του Πανηλίθιου έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία στα ταμεία των αμερικανικων κινηματογράφων συγκεντρώνοντας ήδη 38 εκατομύρια δολάρια. 20 χρόνια μετά ο Τζιμ Κάρει και οΤΖεφ Ντάνιελς μοιάζουν να συνεχίσουν να είναι οι πιο κερδοφόροι ηλίθιοι όλων

10. O Πάπας επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ.

11. Η Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί την Ινδία.

12. Η Κίνα πήρε την εκδίκηση της από τη viral επανάσταση του PSY. Αυτό είναι επίσημα το πιο παρανοικό μουσικό βίντεο των καιρών μας και δεν ενδείκνυται σε επιληπτικά άτομα.

13
. Πολίτες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι διοργανώνουν μια θανασιμη διαμαρτυρία υποδυόμενοι τους δολοφονημένους από αστυνομικούς στη μνήμη του 18χρονου Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού χωρίς λόγο και αιτία.

14. To πολυτελές και άκρως αμφιλεγόμενο παλάτι που εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να στοιχίσει συνολικά το διπλάσιο από το ποσό των 615 εκατομμυρίων δολαρίων (491 εκατομμύρια ευρώ) που είχε αρχικά προβλεφθεί. Σύμφωνα με το BBC, τα εισαγόμενα από την Ιταλία δέντρα δεν είχαν υπολογιστεί στον πρώτο προυπολογισμό.

15. Ακόμη ένας θάνατος από τον Έμπολα δεν καθησυχάζει καθόλου την Αμερική. Ο 44χρονος δρ. Μάρτιν Σάλια, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα σε νοσοκομείο του Φρίταουν. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα του θανατηφόρου ιού στο έδαφος των ΗΠΑ. Εργαζόταν στη Σιέρα Λεόνε όπου και προσεβλήθη από τον ιό.

16. Aκόμη μια γυναίκα αποκαλεί τον Μπιλ Κόσμπι κωλόγερο και τον κατηγορεί για διπλό βιασμό το 1969. Όταν ήταν 19 ετών, δημοσιογράφος νεόκοπη στο Λος Άντζελες.

17. Αυτές είναι οι έξτρα επέτειοι της ημέρας. Το 1558 ανεβαίνει το θρόνο της Αγγλίας η Ελισάβετ Α’ ξεκινώντας την Ελισαβετιανή εποχή, το 1918 ιδρύεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος, αργότερα ΚΚΕ και το 1968 ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται σε θάνατο από το Στρατοδικείο για την απόπειρα δολοφονίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Σαν σήμερα έγιναν πολλά και από εμάς έχει ζητηθεί να θυμόμαστε ένα.

Tags:

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version