Site icon NewsIT

Που είναι ο Πούτιν; 4 εξωφρενικά πιθανές θεωρίες

16.03.2015 | 12:08
Που είναι ο Πούτιν; 4 εξωφρενικά πιθανές θεωρίες

Ο τσάρος της Αρκούδας λείπει. Λείπει από το κοινό και το δημόσιο βίο, λείπουν οι εμφανίσεις του και οι απόλυτα εκνευριστικές για τη Μέρκελ συμπεριφορές του. Σύμφωνα με το ΒΒC η τελευταία επιβεβαιωμένη δημόσια εμφάνιση του ήταν στις 5 Μαρτίου, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η Δευτέρα Παρουσία έχει ήδη συμβεί και κανένανς δεν μας το είπε.

Το Κρεμλίνο έδωσε την Παρασκευή στα media φωτογραφίες και πλάνα από τον Πρόεδρο αλλά πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για αρχειακό υλικό που απλά διοχετεύθηκε στα διεθνή κανάλια ενημέρωσης για να βάλει ένα μικρό τέρμα στις θεωρίες για καρκίνο και τα υπόλοιπα οργιαστικά σενάρια γύρω από τον αγνοούμενο των ημερών στη διεθνή πολιτική σκηνή. Αυτά είναι τα τέσσερα πλέον δημοφιλή σενάρια του τι συμβαίνει πίσω από το οχυρό της Κόκκινης Πλατείας, όπου οι Αρκούδες, οι Λύκοι και οι υπόλοιπες φάρες των Βασιλείων στήνουν τους Κόκκινους Γάμους τους.

1) Ο Πούτιν είναι νεκρός


Το hashtag #PutinIsDead που έγινε trend και ισορροπεί ανάμεσα στο αληθινό και το σατιρικό έχει δώσει αφορμή για άπειρα meme καθώς τα επίσημα στόματα δεν επιβεβαιώνουν ούτε τη ζωή αλλά ούτε και το θάνατο του τσαρου. Ωστόσο ακόμη και για το Κρεμλίνο είναι πολύ δύσκολο να συγκαλύψει κάτι τόσο μεγάλο, τόσο τεράστιο, ένα γεγονός που αν είχε συμβεί θα ανέτρεπε τη γεωπολιτική δυναμική κάθε βόρειου και νότιου ημισφαιρίου στο γαλαξία τούτο.

2) Ο Πούτιν είναι κλινήρης


Εδώ είναι δύο τα σενάρια που ενθουσιάζουν αυτούς που τα βράδια σκέφτονται όχι πόσο χάλια πάει το ρούβλι αλλά πόσο ζόρι τραβάνε τα αντισώμματα του Βλαδίμηρου. Σενάριο πρώτο: ο Πούτιν έπαθε καρδιακή προσβολή, υποστηρίζει ρωσικο blog αμφίβολης ηθικής και αμφιλεγόμενης πληροφόρησης. Σενάριο δεύτερο: ο Πούτιν έχει γρίπη, υποστηρίζει πηγή μέσα από τη CIA την οποία υποστήριξε το Gawker με τη σειρά του. Τελευταία υπάρχει και μια τρίτη θεωρία που αφορά στην υγεία του πάντα αρρενωπού και τολμηρού και πολύ γυμνού στα χιόνια Πούτιν που λέει ότι ο Πούτιν έχει πρόβλημα στη μέση, κάτι σαν λουμπάγκο αλλά με αναβολικά και μόνος ένας εξειδικευμένος Βιεννέζος ορθοπεδικός μπορεί να τον φροντίσει. Ο γιατρός ταξίδεψε εσπευσμένα στη Μόσχα, υποστήριξε στο πρωτοσέλιδο της Ααυστριακή εφημερίδα. Ακόμη πιο τελευταία υπ΄ραχουν οι πιο υποωιασμένοι που έχουν αναγνωρίσει στον Βλαδίμηρο την αδυναμία του στις αισθητικές βελτιώσεις και λένε ότι όλα τα παραπάνω είναι βλακείες, ο ΠΟύτιν αναρρώνει από πλαστική εγχείρηση για να μοιάζει νεότερος από τα 62 χρόνια που κουβαλάει στα ωμάκια του. Για όλα αυτά οι αξιωματούχοι της Ρωσσίας δεν λένε τίποτα ενώ συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν συνέχεια ότι “η χειραψία του Προέδρου είναι τόσο δυνατή που μπορεί να σε αφήσει ανάπηρο” -φήμη που μόνο ο Τσακ Νόρις μπορεί, ίσως, να επιβεβαιώσει όπως γνωρίζουμε όλοι άλλωστε, μέσα και έξω από τη Ρωσσία.

3) Ο Πούτιν είναι πατέρας

“Ο Πούτιν είναι σοβαρά άρρωστος ή μήπως έγινε για πέμπτη φορά μπαμπάς;”, αναρωτήθηκε για να πουλήσει περισσότερα φύλλα ο γερμανικός Τύπος. Το κατάφερε. Συμφωνα με δημοσιεύματα από το Βερολίνο και τα πέριξ, η νεαρή Ολυμπιονίκης γυμνάστρια και κατά τρεις δεκαετίες νέα σύντροφος του, Αλίνα Καμπάεβα, έφερε στον κόσμο άλλο έναν καρπό του έρωτά τους. Το πέμπτο παιδί του Πούτιν είδε την πρώτη του αχτίδα ήλιου σε κλινική της Ελβετίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητα, λένε.

Εκεί ο Πούτιν του χαμογέλασε αφού το κοριτσάκι, υποστηρίζουν, είναι ο τρίτος απόγονος αυτού του μη επιβεβαιωμένου έρωτα (σύμφωνα με το ρωσικό Τύπο η Καμπαέβα έχει ήδη χαρίσει στον Πούτιν ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ήδη). Όταν η νέα αυτή πληροφορία έκανε το γύρο του Διαδικτύου η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από την προεδρική κατοικία, κοντά στη Μόσχα, με τον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας να υποδέχεται τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γιατσεσλάβ Λεμπέντεφ αλλά η γερμανική Bild πιστεύει ότι όλα συμβαίνουν στη μαιευτική κλινική “Sant’ Anna” κοντά στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Η “Le Figaro” μπήκε στη φημολογία ενημερώνοντας ότι εδώ επίσγς γέννησε το το 2009 η κόρη του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι,Μπάρμπαρα. “Πριν από έξι χρόνια, η θυγατέρα του Mπερλουσκόνι έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι τον Εδουάρδο. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ελβετικής κλινικής , εκτός από το ότι διαθέτει τους καλύτερους γυναικολόγους , είναι ότι βρίσκεται μακριά από τη Μόσχα και τα ρωσικά ΜΜΕ , ειδικά στην περίπτωση που αφορά ένα ευαίσθητο θέμα: την προσωπική ζωή του Ρώσου προέδρου. Για όλα τα παραπάνω, η πρωην σύζυγος Πούτιν, Λουντμίλα, δεν έχει πει τίποτα, στάση που βρήκε σύμφωνες και τις δύο, επίσημα αναγνωρισμένες, θυγατέρες του.

4) O Πούτιν έχει “ουδετεροποιηθεί”


Μήπως το Βαθύ Κράτος έχει “εξουδετερώσει” τον Πούτιν; Σε παράλληλο χρόνο με την καταιγίδα της ανεξιχνίαστης δολοφονίας του Μπόρις Νεμτσόφ, «για την πλέον σοβαρή πολιτική δολοφονία στην πρόσφατη ρωσική ιστορία» σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο το οποίο και ζήτησε διεξαγωγή ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για την εξιχνίαση του, τη στιγμή που η Ζάνα Νεμτσόβα -κόρη του δολοφονηθέντος- κατονόμασε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν «πολιτικά υπεύθυνο» για την εν ψυχρώ εκτέλεση του πατέρα της το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου, ο δικηγόρος του Νεμτσόφ, Βαντίμ Προχόροφ, υποστήριξε στο Reuters μίαν άλλη, πολύ σκοτεινή, θεωρία. «Νομίζω ότι ο Πούτιν ειλικρινώς ήταν προβληματισμένος, ακόμη και τρομαγμένος», δηλώνει, αναφερόμενος στο διάστημα αμέσως μετά τη δολοφονία. «Γιατί, αν μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο δίπλα στο Κρεμλίνο, γιατί να μην μπορεί να το κάνει και στη διαδρομή της προεδρικής αυτοκινητοπομπής;». Όλα αυτά τα ερωτήματα συμβαίνουν τη στιγμή που ο πόλεμος μεταξύ εθνικιστικών και μετριοπαθών κύκλων στη Μόσχα κλιμακώνεται, το ρούβλι κατακρημνίζεται και ο Βλαδίμηρος Πούτιν είναι η νέα αγαπημένη σπέκουλα του μεγάλου, νέου μυστηρίου από την Αρκούδα του Βορρά όπου ακόμη και τα μαλακόστρακα έχουν Πουτινοποιηθε. Να δες:

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version