Δεν μπορεί ένας πολιτικός με τη δική του εμπειρία να διαπράττει μέσα σε 10 ημέρες τόσο πολλά και τόσο σοβαρά λάθη, τέτοια που απειλούν τον τόπο με καταστροφή! Στις 26/10 πέτυχε μια απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους που περιείχε αναμφίβολα και θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία . Όλοι ελπίσαμε σε μια νέα αρχή που θα περιελάμβανε και νέα μέτρα αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία για να μη χρεοκοπήσουμε.
Τη Δευτέρα 31/10 ο κ. Παπανδρέου με διάγγελμα του ανακοίνωσε την αδιανόητη απόφαση για το δημοψήφισμα. Παρά τις αντιδράσεις δεν το πήρε πίσω.
Και την Τετάρτη 2/11 εκλήθη εσπευσμένα στη σύνοδο των 20 ισχυρότερων χωρών όπου ενώπιον τους επέμεινε στην απόφαση του.
Την επομένη δηλαδή την Πέμπτη 3/11 και ενώ υπουργοί και βουλευτές του κόμματος του απειλούσαν να τον ρίξουν πήρε το δημοψήφισμα πίσω.
Την Παρασκευή 4/11 υπό την πίεση να παραιτηθεί και να παραδώσει σε μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, ζήτησε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί αμέσως μετά!
Οι βουλευτές του το έκαναν το …καπρίτσιο και την Κυριακή 6/11 και αφού οι βουλευτές του με δημόσιες δηλώσεις του ζητούσαν να τηρήσει το λόγο του ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει την πρωθυπουργία.
Από τότε έως και σήμερα έκανε επαφές. Όταν πια του τηλεφώνησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λέγοντας του ότι δεν μπορεί ο τόπος να μένει άλλο ακυβέρνητος, και αφού είχαν κάνει δραματικές δηλώσεις για την αναβλητικότητα του, η κ. Μέρκελ που μας απείλησε με άμεση έξοδο από το ευρώ και ο κ. Προβόπουλος που προέβλεψε…κραχ, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε.
Έκανε ένα διάγγελμα εκτός τόπου και χρόνου αποχαιρετώντας τους Έλληνες και πήγε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του πει το νέο πρωθυπουργού που ήταν ο στενότατος συνεργάτης του και πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.
Η σύσκεψη δεν έγινε ποτέ γιατί στο μεταξύ ο κ. Παπανδρέου ειδοποιήθηκε ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές του δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον κ. Πετσάλνικο. Τον θεωρούν μέρος του προβλήματος. Ήταν από τους λίγους που ήξεραν για το δημοψήφισμα και το βρήκε καλή ιδέα. Δεν έχει καθόλου διεθνή εμπειρία. Δε διαθέτει τις οικονομικές γνώσεις που απαιτούνται. Είναι βέβαια ο…αυλικός του κ. Παπανδρέου. Όχι ο τεχνοκράτης που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Ο κ. Παπανδρέου ανέβαλε τη σύσκεψη . Η χώρα είναι ακυβέρνητη και κρέμεται από τις αποφάσεις ενός ανθρώπου που εδώ και 10 ημέρες δείχνει να έχει χάσει τελείως τον έλεγχο. Έρμαιο ακατανόητων αποφάσεων του που δεν του αξίζουν.
Απίστευτα λάθη που δεν δικαιολογούνται.
Τι συμβαίνει τελικά;