Οικονομία

13 δισεκατομμύρια … φέρνει ο Σόιμπλε στην Αθήνα

Ενίσχυση της ρευστότητας του κράτους φέρνει στις αποσκευές του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Πρόκειται μάλιστα για χρήματα που ήδη έχουν εγκριθεί και αναμένεται να κλείσουν το χρηματοδοτικό κενό για το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι άλλα από τα χρήματα που περισσεύουν από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Είναι τα 13 από τα 50 δισ. που είχαν προβλεφθεί, αν και υπάρχει μια πιθανότητα μετά τα stress tests του Φθινοπώρου το ποσό να μειωθεί καθώς υπολογίζεται ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον ποσά.

Όπως και να ‘χει όμως το ποσό είναι αρκετό για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο διάστημα και μάλιστα με μια απλή τροποποίηση της απόφασης που ήδη έχει ληφθεί, δεν θα χρειαστεί νέα έγκριση από το ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Ήδη έχει υπάρξει μια σχετική νύξη από την τρόικα στην τελευταία επίσκεψή της στη χώρα, ενώ όλα δείχνουν ότι ο κ. Σόιμπλε έρχεται στην Αθήνα με πρόταση τα 13 δισεκατομμύρια να λειτουργήσουν ως “μαξιλάρι ασφαλείας” μέχρι να μπορέσει η Ελλάδα να ισορροπήσει τα οικονομικά της.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράθυρο για μείωση του ΕΝΦΙΑ
Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, για τις φορολογικές ελαφρύνσεις ενόψει ΔΕΘ
young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment,