Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

23 “οικόπεδα” για έρευνες φυσικού αερίου – πετρελαίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Έτοιμοι είναι οι χάρτες με τις συντεταγμένες των οικοπέδων σε Ιόνιο, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Πελοπόννησο και Κρήτη και ο διαγωνισμός για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου θεωρείται απλά θέμα χρόνου

Πρόκειται για 20 οικόπεδα σε θαλάσσια περιοχή και άλλα τρία χερσαία. Σύμφωνα με την “Ημερησία” Οι δύο υπουργικές αποφάσεις για τους διαγωνισμούς αφορούν στην «επιλογή είδους σύμβασης» και στον «γεωγραφικό προσδιορισμό» των τριών χερσαίων περιοχών Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος, και η δεύτερη προσδιορίζει γεωγραφικά τις 20 θαλάσσιες περιοχές σε Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης. Είναι οι πρόδρομοι δύο μεγάλων διεθνών διαγωνισμών, οι διακηρύξεις των οποίων θα πάνε επίσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μόλις οι ακριβείς χάρτες με τις συντεταγμένες των οικοπέδων δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ουσιαστικά ξεκινούν και οι διαγωνισμοί. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει μέσα σε 90 ημέρες να έχουν καταθέσει φακέλους.

Ήδη μεγάλες εταιρείες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα πιθανά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη ενώ η Ιταλική εταιρεία Enel έχει επιδείξει ενδιαφέρον προκαλώντας και τον σχετικό διαγωνισμό για τις περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε