Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας: Μπορεί να μην έχουμε δημοσιονομικό κενό το 2015-16!

Ο υπουργός Οικονομικών με φόντο προκατόχους του ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο υπουργός Οικονομικών με φόντο προκατόχους του ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για πρώτη φορά ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει αισιόδοξος για τα οικονομικά στοιχεία και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό το 2015-2016.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters o κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός τροχιάς για να πετύχει πλεόνασμα φέτος, και δήλωσε ότι το οικονομικό ρίσκο έχει υποχωρήσει.

«Δεν βλέπω οικονομικό ρίσκο, είναι πολιτικό το ρίσκο και έχει να κάνει με την κόπωση των βουλευτών. Οι βουλευτές αντανακλούν το μέσο άνδρα ή γυναίκα στο δρόμο. Πρέπει να πιστέψουν ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Αν το πιστέψουν θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα λίγα αναγκαία μέτρα που έμειναν, αν όχι, δεν πρόκειται να το κάνουν. Αυτό είναι το μεγάλο ρίσκο».

Ωστόσο, οι τελευταίες εκτιμήσεις από την τρόικα κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό ύψους 2% του ΑΕΠ ή περίπου 4 δισ. ευρώ, στο διάστημα 2015-2016.

«Έχουμε τις δικές μας προβλέψεις για το μεσοδιάστημα επομένως ας δούμε πρώτα από όλα ότι υπάρχει κάποιο δημοσιονομικό κενό, διότι γνωρίζεται ότι αυτά τα πράγματα είναι ευαίσθητα για τα ποσοστά ανάπτυξης. Και εάν υπάρχει, δεν μπορούμε να το καλύψουμε με μειώσεις μισθών ή συντάξεων ή με αυξήσεις των φόρων. Οποιοδήποτε κενό θα πρέπει να καλυφθεί με μεταρρυθμίσεις», δήλωσε είπε ο κ. Στουρνάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Financial Times: Πολιτική παράλυση διαρκείας από την τέλεια εκλογική ”καταιγίδα”

Έκτακτη εισφορά και του χρόνου! Τι απαιτούν οι δανειστές, όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νέο Μνημόνιο

Ποιοί θα πληρώσουν χίλια ευρώ επιπλέον φόρο – Ποιοί παίρνουν επιστροφή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε