Πέμπτη, 4 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Ακόμα πιο κοντά σε συμφωνία με την τρόικα – Διαπραγματεύσεις όλη τη νύχτα

Ακόμα πιο κοντά σε συμφωνία με την τρόικα – Διαπραγματεύσεις όλη τη νύχτα

Κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η κυβέρνηση με την τρόικα  σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας και άλλων κορυφαίων αξιωματούχων, αλλά όπως όλα δείχνουν το θρίλερ της διαπραγμάτευσης θα συνεχιστεί μέχρι αργά τη νύχτα. 

«Είμαστε ακόμη πιο κοντά σε συμφωνία», ανέφερε μετά τη συνάντηση υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας και πρόσθεσε ότι η αποψινή συνάντηση, αφορούσε «ορισμένες τυπικές διευθετήσεις».

Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων το 2015, επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αμέσως μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, εφεξής η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων δεν συνδέεται με απολύσεις, ενώ το δεύτερο κύμα των 12.500 διαθεσίμων έως το τέλος Μαρτίου, «κλείνει» με τη διαδημοτική κινητικότητα.

Σημειώνεται, ότι υψηλόβαθμα στελέχη τόσο από το υπουργείο Οικονομικών, όσο και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Νωρίτερα, άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι υπάρχει πιθανότητα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων απόψε.

Στο ίδιο μήκος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, που δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως «έχει σημειωθεί πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Το γεγονός ότι υπήρξε μία ολονύκτια διαπραγμάτευση και συμφωνήθηκε το μεσημέρι … να επαναλάβουν τις διαβουλεύσεις, δείχνει τη βούληση να φθάσουμε σε συμφωνία και ότι είμαστε κοντά».

Τα “αγκάθια” που υπάρχουν:

– Ομαδικές απολύσεις
– Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015
– Τιμή γάλακτος, μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, φαρμακεία, παρεμβάσεις στις μεταφορές (π.χ. ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία), που περιλαμβάνονται στις προτάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.
– Δημοσιονομικές εξελίξεις και διανομή του πλεονάσματος

Πιθανόν εντός της εβδομάδας στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Πιθανόν και εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανέφεραν στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αμέσως μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, της επικεφαλής του ΤΧΣ, Αναστασίας Σακελλαρίου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, «κλείσαμε τα τραπεζικά, σήμερα κάναμε κάποιες τεχνικές αλλαγές στον νόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρίλερ χωρίς… τέλος: Καμία συμφωνία με την τρόικα, “αγκάθια” απολύσεις, φάρμακα, γάλα και πλεόνασμα

Καθαρίστρια βούτηξε το γκλομπ αστυνομικού στο Υπ.Οικονομικών – VIDEO

Στη λαιμητόμο τα φαρμακεία μετά τις Ευρωεκλογές! Τι αλλαγές έρχονται

Νέο σόου Λουκά – Τι φώναξε στον Στουρνάρα – VIDEO

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε