Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Αλλάζει η οδήγηση μετά από επιχειρηματική συμφωνία ύψους 12 δισεκατομμυρίων!

Αλλάζει η οδήγηση μετά από επιχειρηματική συμφωνία ύψους 12 δισεκατομμυρίων!

Το Bloomberg Businessweek αναλύει τις επιπτώσεις στο μέλλον της οδήγησης μετά τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας TRW Automotive από τον γερμανικό κολοσσό ZF Friedrichshafen.

Διαβάστε όλο το άρθρο από το Bloomberg Businessweek.

Τι σημαίνει μια συμφωνία 12 δισ. δολ. για το μέλλον της οδήγησης;

H ZF Friedrichshafen, ένας γερμανικός γίγαντας της αγοράς ανταλλακτικών αυτοκινήτων συμφώνησε μόλις να πληρώσει 11,7 δισ. δολάρια για την TRW Automotive (TRW), την ανταγωνίστρια εταιρεία που εδρεύει στο Μίσιγκαν. Η προσφορά αντιπροσωπεύει ένα premium 16% σε σχέση με την πρόσφατη χρηματιστηριακή αξία της TRW και παρ’ ολ’ αυτά για την ZF θεωρείται ένα ασφαλές στοίχημα –στην κυριολεξία.

Πρόκειται για τη γέφυρα μεταξύ της παλιομοδίτικης οδήγησης που στηριζόταν κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα και των πλήρως αυτοματοποιημένων οχημάτων-ρομπότ

Η TRW ειδικεύεται σε ο,τιδήποτε σχετίζεται με τροχαίο ατύχημα, έχοντας μια σταθερή παραγωγή από ζώνες ασφαλείας, αερόσακους και οθόνες παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών. Η εταιρεία έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των λεγόμενων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που βοηθούν τον οδηγό να κατευθύνει και να ελέγχει την πορεία του οχήματος ή δίνουν λύσεις στον οδηγό με αργά αντανακλαστικά στο πάτημα φρένου. Πρόκειται για τη γέφυρα μεταξύ της παλιομοδίτικης οδήγησης που στηριζόταν κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα και των πλήρως αυτοματοποιημένων οχημάτων-ρομπότ. Πρόκειται επίσης για την πιο άμεση αναπτυξιακή ευκαιρία στην αγορά ανταλλακτικών, γεγονός που εξηγεί γιατί η ZF είναι πρόθυμη να αποχωριστεί περίπου 12 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Με 41 δισ. δολάρια σε συνδυασμένες πωλήσεις, οι δύο εταιρείες θα γίνουν ο Νο2 προμηθευτής ανταλλακτικών στον κόσμο

Σίγουρα η ZF δεν είναι τόσο αφελής. Απασχολεί σχεδόν 73.000 εργαζόμενους και πέτυχε πωλήσεις ύψους περίπου 23 δισ. δολαρίων πέρυσι. Αλλά ειδικεύεται σε κιβώτια ταχυτήτων, αναρτήσεις, συμπλέκτες, και μηχανισμούς πλοήγησης. Συγκριτικά, το χαρτοφυλάκιο της στην τεχνολογία ασφαλείας, είναι αρκετά ελαφρύτερο.

«Οι πελάτες και των δύο εταιρειών θα έχουν πρόσβαση σε μια μοναδική προσφορά κάτω από την ίδια οροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ZF, Stefan Sommer. Σίγουρα η ZF θα καλύπτει ταυτόχρονα περισσότερες ανάγκες για εταιρείες όπως η Volkswagen (VOW:GR) -ο κορυφαίος πελάτης της TRW- αλλά παράλληλα θα αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Με 41 δισ. δολάρια σε συνδυασμένες πωλήσεις, οι δύο εταιρείες θα γίνουν ο Νο2 προμηθευτής ανταλλακτικών στον κόσμο, σύμφωνα με το Automotive News.

Η TRW, ειδικότερα, έχει “πατήσει γκάζι” αυτή τη στιγμή μετά τη βουτιά που υπέστη στην ύφεση. Από το 2008 έως το 2013, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 16% στα 17,4 δισ. δολάρια, ενώ έκανε “μετεπιβίβαση” από ζημιές 779 εκατ. δολαρίων σε κέρδη 970 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:
Εφιαλτική προειδοποίηση για τους μισθούς: Έρχεται τριπλό σοκ στην οικονομία

Δένδιας: Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό

Επιστροφή φόρου… γιοκ! Από Χριστούγεννα και… βλέπουμε τα χρήματα στους πολίτες

Προσοχή τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ έχουν λάθη – Διπλή χρέωση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Πηγή Capital

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε