Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Alpha Bank: 22,5 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, ΑΠΕ

Ρεκόρ άφιξης 22,5 εκατομμυρίων τουριστών βλέπει γοα φέτος η Alpha Bank. Η ίδια στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της εκτιμά πως η άνοδος θα συνεχιστεί και τα επόμενα χάρη σε επενδύσεις πάνω από 5 δισ. ευρώ που ήδη υλοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

Στο δελτίο της τράπεζας σημειώνεται ότι: «η συνολική τουριστική ροή του 2014 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 22,5 εκατ. τουρίστες (νέο ζενίθ), έναντι αντίστοιχης ροής 19,9 εκατ. επισκεπτών, που παρατηρήθηκε το 2013».

Στη συνέχεια παρατίθενται οι λόγοι που συνετέλεσαν στο νέο ρεκόρ αφίξεων και οι οποίοι είναι:

«η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, η ανακαίνιση των τουριστικών καταλυμάτων και η κάμψη των τιμών των κλινών των ξενοδοχειακών μονάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μέσες τιμές των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά ξενοδοχειακά καταλύματα παρουσίασαν το πρώτο Τρίμηνο του 2014 μείωση κατά -4,3%, σε ετήσια βάση, και μικρότερη τον Απρίλιο 2014 (-2,8%), ακολουθούμενες από αυξήσεις τον Μάιο (+3,5%) και Ιούνιο (+7,5%) και κατά πολύ μικρότερες στους κατεξοχήν μήνες της θερινής περιόδου Ιούλιο (+0,8%) και Αύγουστο (+2,5%)»,

Και στην ανάλυση προστίθεται ότι «οι σημαντικές επενδύσεις, που συντελούνται στον κλάδο του τουρισμού, της τάξεως των 5 δισ. ευρώ, προς την κατασκευή πολυτελών τουριστικών συγκροτημάτων, όπως τα: Atalanti Hills, Iliad Resort, Kilada Hills, Ίτανος Γαία, το Privata Estate και άλλα μικρότερα, επενδύσεις που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τον ελληνικό τουρισμό από το 2015 και μετά, με σκοπό να πλησιάσει η Ελλάδα τον αριθμό των τουριστών των κύριων ανταγωνιστριών χωρών, οι οποίες εν πολλοίς είναι κορεσμένες τουριστικώς», επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας.

«Ευνοϊκή προοπτική για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί η παρατηρούμενη από το 2013 αύξηση και του κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες παροχής καταλύματος και εστίασης (ΕΛΣΤΑΤ), που συνοδεύει, ως εικός, την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού. Είναι ενδεικτικό ότι ο κύκλος εργασιών στον τουριστικό κλάδο αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια κατά +4,8% το 2013 (2012: -17,2%, 2011: -7,4%, 2010:-8,2%), ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε άνοδο κατά +17,2% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης κατά -1,9% στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η αύξηση του κύκλου εργασιών στον κλάδο του τουρισμού αντανακλά, αφενός την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που επετεύχθη το 2013, και αφετέρου την άνοδο του εσωτερικού τουρισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα βόμβα τραντάζει την κυβέρνηση – Το ΣτΕ απαγόρευσε τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Λευκάδα: Ξεσηκωμός για την κλωτσιά που έστειλε γάτα στη θάλασσα – Πήραν τους δράστες στο κυνήγι και τους έπιασαν!

Και νέο ρωσικό κανονι από τουριστικό πρακτορείο – Συναγερμός για 3.600 τουρίστες

Ζάκυνθος: 850 Ρώσοι τουρίστες στο νησί, μετά το «λουκέτο» του «Solvex Tour»

ΣΕΤΕ: Στα 19,5 εκατ. θα ανέλθουν οι διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε