Παρασκευή, 5 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Ανακάμπτει το ευρώ μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Ανακάμπτει το ευρώ μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2918 δολάρια από το επίπεδο των 1,2861 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2890 δολάρια.

Η μεγάλη αύξηση που εμφάνισε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του πληθωρισμού, προκάλεσαν σήμερα πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα. Πιο αναλυτικά ο πληθωρισμός τον Απρίλιο στις ΗΠΑ μειώθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα, ενώ οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 32.000, διαψεύδοντας τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών. Οι εξελίξεις αυτές όπως εκτιμούν αναλυτές δικαιολογούν τη συνέχιση της πολιτικής επαναγοράς ομολόγων από την Fed (ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ) με αμετάπτωτο ρυθμό.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας πραγματοποιήθηκε μία μόνο συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε σε εντολή αγοράς . Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 8,73% από 8,68% που ήταν χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,32% να διευρυνθεί στο 7,39% από το 7,32% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,48% από 0,49%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,39%, από 0,40%, το εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,30%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20% ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,11%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Η μεγαλύτερη ύφεση από τη γέννηση του ευρώ”

Σημαντικές πιέσεις στο ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε