Ελλάδα

Ανελέητο φορο-κυνηγητό για χιλιάδες πολίτες – Καλούνται να επιστρέψουν χρήματα στην εφορία

- Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν το φθινόπωρο χιλιάδες φορολογούμενοι
- Στο στόχαστρο όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ και άφησαν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους
- Θα επιστρέψουν τις προκαταβολές επιδόματος θέρμανσης όσοι δεν τις χρησιμοποίησαν γι αυτό το σκοπό
- Το ίδιο θα κάνουν κι όσοι πήραν προκαταβολή για το επίδομα τέκνων και δεν το δικαιούνται βάσει εισοδήματος

Να επιστρέψουν χρήματα στην εφορία καλούνται χιλιάδες πολίτες που εισέπραξαν προκαταβολή επιδότησης για αγορά πετρελαίου θέρμανσης και δεν το έπραξαν. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και όσοι εισέπραξαν προκαταβολή για το επίδομα τέκνων, το οποίο όμως δεν δικαιούνται βάσει εισοδημάτων του 2013.

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν επίσης και όσοι άφησαν απλήρωτες τις δόσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ οι οποίοι θα παραλάβουν “ραβασάκι” προκειμένου να τις πληρώσουν μαζεμένες ενώ όσοι έχουν ανασφάλιστο το αυτοκίνητό τους θα κληθούν να πληρώσουν και ασφάλιστρα και πρόστιμα, ώστε να “σώσουν” άδεια και δίπλωμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, χιλιάδες φορολογούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι από το φθινόπωρο με συσσωρευμένες εκκρεμότητες μηνών ή και ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι βασικότερες είναι:

– Απλήρωτες μία ή περισότερες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ κατά την περίοδο Μαΐου 2013 – Απριλίου 2014. Τα στοιχεία εστάλησαν ήδη από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν αλλιώς θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.

– Φορολογούμενοι που εισέπραξαν προκαταβολή επιδότησης για πετρέλαιο θέρμανσης (αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο) αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα.

– Οικογένειες που πήραν προκαταβολή επιδόματος τέκνων (και πάλι δόθηκε το 25% του ετήσιου ποσού) με βάση τα εισοδήματα του 2012 θα υποστούν έλεγχο. Αν διαπιστωθεί ότι δεν το δικαιούνται με βάση τα εισοδήματα του 2013 θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρηματικά ποσά.

– Ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν επιστολή με την οποία καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ.

Διαβάστε
Το τελικό σχέδιο τα “κόκκινα” δάνεια – Έως και 120 οι δόσεις, διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων για χρέη στο Δημόσιο – Ποιοι εξαιρούνται

Ο Μεγάλος Αδελφός είναι… εφοριακός! Η εφορία θα ελέγχει δαπάνες για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, πολυτελών ειδών και ταξίδια

Πριν την ΔΕΘ η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια – Η προειδοποίηση Δένδια

Το μαρτύριο της σταγόνας για όσους έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από τον ΟΕΚ – Στον αέρα η νέα ρύθμιση – Οι “παγίδες” που κρύβει

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Μου ''έκοψε'' τον δρόμο ένα αυτοκίνητο» λέει ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στην Εγνατία
Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή τη Μεγάλη Παρασκευή
Ο 38χρονος Ουκρανός οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία Οδό
Ανανεώθηκε πριν 42 λεπτά
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
Έντονη η μεταφορά αφρικανικής σκόνης την Πέμπτη σε όλη τη χώρα - Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες
Άνθρωπος στη βροχή
Το Άγιο Φως με πτήσεις από την Αθήνα στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας – Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Για ακόμη μία χρονιά το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε όλες τις μεγάλες πόλεις
Το Άγιο Φως