Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αυξήσεις μισθών … με μείωση της έκτακτης εισφοράς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Χειροπιαστή και άμεση βελτίωση των οικονομικών των νοικοκυριών θέλει η κυβέρνηση για να αντιστρέψει το κλίμα μετά τις απανωτές μειώσεις του εισοδήματος τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις δεν μπορεί να κάνει και έτσι η πρώτη κίνηση θα είναι η μείωση της έκτακτης εισφοράς που θα φέρει έμμεση αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα.

Η έκτακτη εισφορά που όλα δείχνουν ήρθε για να μείνει ακόμη δυο χρόνια μέχρι τα τέλη του 2016 κατ’ απαίτηση της τρόικας “τρώει” κάθε μήνα δεκάδες ευρώ από την τσέπη μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και σχεδόν έναν μισθό για όσους αμείβονται με μπλοκάκι.

Έτσι είναι κεντρικός πλέον σχεδιασμός της κυβέρνησης (φάνηκε αυτό και από τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών) η άμεση φοροελάφρυνση.
Μόνο η μείωση της έκτακτης εισφοράς μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι μελετάται μια μείωση της τάξης του 50% στην έκτακτη εισφορά που θα έχει σαν αποτέλεσμα αύξηση του ποσού που λαμβάνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κάθε μήνα κατά μερικές δεκάδες ευρώ ανάλογα με το εισόδημα του καθενός.
Οι πληροφορίες λένε ότι η τελική απόφαση πάει για τον Σεπτέμβριο καθώς πρέπει πρώτα να φανεί η απόδοση του νέου φορολογικού.
Πρώτα πρέπει να φανούν τα αποτελέσματα από την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και από την φορολόγηση των ακινήτων. Εάν υπάρξει όπως αναμένεται αύξηση των εσόδων τότε θα είναι δυνατή η μείωση της εισφοράς στο 50%.
Με τον τρόπο αυτό θα πεισθεί η τρόικα καθώς θα υπάρξουν αυξημένα έσοδα που θα δώσουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ζητήσει τη μείωση ενώ ταυτόχρονα δεν καταργείται η έκτακτη εισφορά και έτσι ικανοποιείται το αίτημα της τρόικας για παράτασή της κατά ακόμη δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Διαρροές για μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 50% αν και εφόσον…. Εκκρεμούν 720 έλεγχοι σε πρόσωπα με μεγάλο πλούτο

Μίνι ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία σε 48 δόσεις!

Οι πέντε μειώσεις φόρων που έρχονται – Ποιοι και πόσο θα κερδίσουν

Οδικός χάρτης για τη μείωση της φορολογίας – Καταργούνται τεκμήρια, φόρος πολυτελείας και έκτακτη εισφορά – Τι θα πληρώσουμε έως το 2020

Τα … κεφάλια μέσα! Καμία αλλαγή στην έκτακτη εισφορά και νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε