Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Bloomberg: Η ανάδυση της Ελλάδας από την κρίση

Bloomberg: Η ανάδυση της Ελλάδας από την κρίση

Για αναγέννηση της Αθήνας από την κρίση γράφει το πρακτορείο Bloomberg, που στέκεται στην αύξηση των επενδύσεων και του τουρισμού.

Τα Ελγίνεια είναι το μόνο πράγμα που λείπει από την Αθήνα, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος από το πρακτορείο Bloomberg.
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του δημοσιεύματος.

”Το σκηνικό στην Αθήνα είναι πολύ διαφορετικό από το χάος των προηγούμενων ετών. Οι διακοσμητικές αλλαγές γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης σηματοδοτούν την ανάδυση της Ελλάδας από την κρίση.

Για την Αθήνα, η ανάκαμψη εξαρτάται από την προσέλκυση τουριστών στα μουσεία και τον Παρθενώνα. Επιχειρήσεις γύρω από το Σύνταγμα, εκ των οποίων και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, πλήρωσαν για την ανακαίνιση της πλατείας που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο.

Το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ για τις τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα, αλλά για την Αθήνα η αύξηση άγγιξε μόλις το 2,5%. Οι επισκέψεις στην Ακρόπολη αυξήθηκαν κατά 1,1% έναντι αύξησης 22% που καταγράφηκε κατά μέσο όρο στους αρχαιολογικούς χώρους εθνικά. Το Μουσείο της Ακρόπολης, που άνοιξε το 2008 επίσης καταγράφει σχετικά μικρή αύξηση επισκέψεων.

Προς το παρόν, οι ξένοι επενδυτές αγκαλιάζουν την ακτογραμμή. Κινέζοι και Καταριανοί συμμετέχουν σε κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Lamda Development για την ανάπτυξη του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Έξι μίλια πιο μακριά, η Jermyn Street Real Estate, αγοράζει το 90% του Αστέρα στη Βουλιαγμένη.

Οι εξελίξεις – σε συνδυασμό με το πολιτιστικό κέντρο που θα έχει νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και Λυρική Σκηνή κοντά στον Πειρειά, ένα έργο 550 εκατ. ευρώ που σχεδιάστηκε από τον Ρέντζο Πιάνο και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αρχιτεκτονική αναγέννηση της παραλίας”.

Διαβάστε επίσης: ”Πώς θα παίξει η Ελλάδα το χαρτί για μείωση χρέους”

Σήμερα εγκρίνεται η δόση των 6,3 δισ. ευρώ

Πτώση στο Χρηματιστήριο – Άνοδος στα spreads

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε