Τρίτη, 27 Αυγ.
31oC Αθήνα

Bloomberg: Ο Σαμαράς έπεσε πάνω στο ”οδόφραγμα” Ντράγκι

Bloomberg: Ο Σαμαράς έπεσε πάνω στο ”οδόφραγμα” Ντράγκι

Ο Αντώνης Σαμαράς και η φιλοδοξία του να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από το Μνημόνιο έπεσε πάνω στο μπλόκο του Ντράγκι, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

O Ντράγκι δεσμεύτηκε να αγοράσει διασφαλισμένους με πάγια τίτλους και καλυμένες ομολογίες για τουλάχιστον δύο χρόνια, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων (ABS), μόνο εφόσον βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης, επειδή δεν διαθέτει τίτλους αξιόχρεους, δηλαδή υψηλής διαβάθμισης.

”Αυτή η δήλωση του Ντράγκι ”όχι πρόγραμμα, όχι αγορές” είναι μια ευθεία προειδοποίηση στον Αν. Σαμαρά έναντι μιας πρόωρης εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης”

Αυτό βάζει περαιτέρω εμπόδια στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να πείσει τους επενδυτές πως η χώρα του είναι αξιόπιστη ως προς την αποπληρωμή των χρεών της, αναφέρει το δημοσίευμα.

”Αυτή η δήλωση του Ντράγκι ”όχι πρόγραμμα, όχι αγορές” είναι μια ευθεία προειδοποίηση στον Αν. Σαμαρά έναντι μιας πρόωρης εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης”, σχολιάζει ο Α. Κούτρας, investment manager της SteppenWolf Capital LLC.

αναλυτές του Bloomberg υπενθυμίζουν με νόημα πως ”οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν περίπου 20 δισ. δολάρια σε καλυμμένα ομόλογα”

Στέλεχος κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης έσπευσε να τονίσει, ανώνυμα, πως ”οι φορείς χάραξης πολιτικής στη Νάπολη, τόνισαν πως η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει υπό οικονομική εποπτεία για να είναι επιλέξιμη”.

Και όλα αυτά την ώρα που αναλυτές του Bloomberg υπενθυμίζουν με νόημα πως ”οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν περίπου 20 δισ. δολάρια σε καλυμμένα ομόλογα”.

Διαβάστε επίσης:

Deutsche Welle: Eλληνικά σκουπίδια θέλει να αγοράσει o Ντράγκι

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Η νέα επίσκεψη Γιούνκερ αποδεικνύει την ευρωπαϊκή συμπαράσταση

Πτώση στο Χρηματιστήριο και στα spreads

Γερμανική Αριστερά: Πρέπει να πληρώσουμε στην Ελλάδα πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο

Πηγή capital.gr

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε