Σάββατο, 27 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Bloomberg: Οι ποινικές έρευνες για την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Bloomberg: Οι ποινικές έρευνες για την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Το ενδεχόμενο να δώσει πρόσβαση στην κυπριακή Αστυνομία σε εμπιστευτικά έγγραφα, στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγεται για τον δανεισμό από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, καταδεικνύοντας πως οι έρευνες των ποινικών ανακριτών για τα όσα συνέβησαν στην ΚΤ της Κύπρου, πριν και μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, επεκτείνονται εκτός συνόρων.

Το αίτημα για την εξέταση εγγράφων της ΕΚΤ που σχετίζονται με την παροχή έκτακτης ρευστότητας (ELA) και των πρακτικών των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ έχει υποβληθεί στην ΚΤ και οι αρμόδιοι στη Φρανκφούρτη διαβουλεύτηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε κατά πόσον μπορούν να συμμορφωθούν με αυτό, καθότι τα εν λόγω έγγραφα αυτά δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό.

Το Bloomberg αναφέρει πως οι ποινικοί ανακριτές στην Κύπρο έχουν θέσει διορία στην ΕΚΤ για να λάβουν απάντηση στο αίτημά τους την 29η Νοεμβρίου. Εκτός από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΚΤ, οι κυπριακές αστυνομικές Αρχές έχουν ζητήσει και τις αιτήσεις από την ΚΤΚ προς την ΕΚΤ για την παροχή δανεισμού προς τις κυπριακές τράπεζες, καθώς και τις λεπτομέρειες των κεφαλαίων που έλαβαν η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου.

Παράλληλα, το Bloomberg αναφέρει πως η υπόθεση ρίχνει λάδι στη φωτιά σε μια αντιπαράθεση που μαίνεται στην Κύπρο εδώ και μήνες μεταξύ Κυβέρνησης και Κεντρικού Τραπεζίτη.

Περισσότερα στο NewsIt.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε