Για τη θεαματική αύξηση που καταγράφουν οι πωλήσεις χρωμάτων σε ιδιώτες, μετά τη γενική καραντίνα λόγω κορονοϊού και τις προοπτικές του κλάδου στο εξωτερικό, μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr, ο Αρμόδιος Γιαννίδης, διευθύνων σύμβουλος της Vitex και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.
Όπως εξηγεί «Τον Μάρτιο και Απρίλιο που παραδοσιακά οι ξενοδοχειακές μονάδες ανακαινίζονται, η δυνατότητα για πωλήσεις χρωμάτων στους επαγγελματίες χάθηκε εξαιτίας του lock down. Όμως αντίθετα, την ίδια περίοδο, υπήρξε μεγάλη ζήτηση από τους ιδιώτες, που θέλησαν να βάψουν τα σπίτια τους, είτε επειδή αυτό είναι αγχολυτικό, είτε επειδή μένοντας μέσα, αντιλήφθηκαν τον καινούργιο ρόλο του σπιτιού».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής βιομηχανίας χρωμάτων
«Τα ελληνικά χρώματα αποτρέπουν τις εισαγωγές. Το ισοζύγιο σε εισαγωγές χρωμάτων προσεγγίζει το 5% της κατανάλωσης, ποσοστό πολύ χαμηλό. Αντίθετα οι εξαγωγές μας κυρίως σε όμορα κράτη είναι πολλαπλάσιες. Ωστόσο, τα μεγέθη δεν μπορεί να είναι θεαματικά, καθώς και στα ξένα κράτη υπάρχουν εδραιωμένες εταιρείες και η απόκτηση μεριδίου είναι επίπονη εργασία. Οι ελληνικές βιομηχανίες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο εξωτερικό με την πολύ καλή τεχνογνωσία, τα δυνατά brands, το δυνατό μάρκετινγκ και τις σοβαρές επενδύσεις»
Οι επενδύσεις και τα σχέδια της Vitex
«Πριν από τον κορονοϊό, είχαμε λάβει την απόφαση να κάνουμε ψηφιακές επενδύσεις. Δεδομένου, ότι υπήρχε ο σχεδιασμός, η υλοποίηση του σχεδίου μας έγινε γρήγορα. Στρατηγικά έχουμε λάβει την απόφαση να ενισχύσουμε τη θέση μας στους παστώδεις σοβάδες».
Η Vitex αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χρωμάτων στην Ελλάδα. Διαθέτει υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής χρωμάτων στον Ασπρόπυργο και θυγατρικές σε Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζομένους.