Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

ΔΝΤ: Από βδομάδα η έκθεση για την Ελλάδα

ΔΝΤ: Από βδομάδα η έκθεση για την Ελλάδα

Μπορεί τους λόγους της καθυστέρησης να μην τους έχουμε μάθει ακόμα, αλλά τουλάχιστον μάθαμε ότι η έκθεση του ΔΝΤ για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό αναφέρει νεότερη ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η δεύτερη μέσα στην ημέρα μετά από εκείνη που γνωστοποιούσε την αναβολή δημοσιοποίησης της έκθεσης, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την περασμένη Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συζήτησε την έκθεση Τόμσεν και αποφάσισε την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι λεπτομέρειες για τη δημοσιοποίηση τη έκθεσης, όπως και για την τηλεφωνική ενημέρωση του Πολ Τόμσεν, θα γνωστοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πρωινή (σ.σ. χθεσινή για τις ΗΠΑ) ανακοίνωση του ΔΝΤ, μέσω e-mail, η έκθεση θα δινόταν γύρω στις 6 χθες το απόγευμα (στη μία σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), αλλά θα δημοσιοποιείτο στις 12 το μεσημέρι (στις 7 σήμερα το απόγευμα ώρα Ελλάδας).

Μια ώρα νωρίτερα, είχε προγραμματιστεί ενημέρωση δημοσιογράφων από τον κ. Τόμσεν σχετικά με την έκθεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιστορική μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ! – Στο 0,15% το βασικό επιτόκιο του ευρώ – Τι σημαίνει αυτό για όσους έχουν δάνεια!

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης – Επικαλείται προσωπικούς λόγους

Αναβλήθηκε χωρίς εξηγήσεις η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Το μήνυμα του ΔΝΤ στην Ευρώπη: Μειώστε το χρέος της Ελλάδας – Ενέκρινε τη δόση 3,4 δισ. ευρώ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε