Οικονομία

Deutsche Bank: Μόνο ο Χριστός μπορεί να σώσει την ευρωζώνη

Λίγο πριν το κούρεμα στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών ο παγκόσμιος επικεφαλής ''στρατηγικής'' της Deutsche Bank ζήτησε την βοήθεια του Ιησού!

”Μπορώ να σκεφτώ μόνο μια μορφή που χαίρει τον σεβασμό των περισσοτέρων ευρωπαίων και που δεν αμάρτησε ποτέ: τον Ιησού” δήλωσε ο Bilal Hafeez της Deutsche Bank.

Ο ίδιος πρόσθεσε σε συνέδριο της τράπεζας του.
”Ποιος άλλος έχει μπει στην εφηβεία; Η Ευρωζώνη! Γεννήθηκε το 1999 και έτσι είναι πλέον 14 ετών. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά των εφηβικών προβλημάτων. Μαστίζεται από εσωτερικές διαμάχες, ψάχνει για δομή και υποπτεύεται την εξουσία. Ποιος μπορεί λοιπόν να αποτελέσει ένα θετικό πρότυπο για την ευρωζώνη; Σίγουρα δεν μπορούν να είναι οι «πατέρες», δηλαδή η Γερμανία ή η Γαλλία. Θα πρέπει να είναι μια άλλη μορφή που χαίρει τον σεβασμό όλων των ευρωπαίων, τα κίνητρα και ο χαρακτήρας της οποίας είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης. Αυτό αποκλείει οποιονδήποτε ζώντα, αφού ακόμα και ο πιο ικανός άνθρωπος θα κάνει λάθη ή θα έχει κάτι στο παρελθόν του που θα τον υπονομεύσει. Αυτό μας αφήνει με την επιλογή ιστορικών μορφών, οι ζωές των οποίων έχουν αποκαλυφθεί πλήρως από την ιστορία. Μπορώ να σκεφτώ μόνο μια μορφή που χαίρει τον σεβασμό των περισσοτέρων ευρωπαίων και που δεν έχει αμαρτήσει ποτέ: τον Ιησού!”

”Αν όλοι στην ευρωζώνη υιοθετούσαν την αρχή ‘ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω’, τότε θα σταματούσαν οι συνεχείς αλληλοκατηγορίες. Και θυμηθείτε, όλοι έχουν παραβιάσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμφωνίες, ακόμα και οι ισχυρότερες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Πως συνέβη αυτό; Όλες οι χώρες της ευρωζώνης υποτίθεται ότι έπρεπε να τηρήσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θέτει –μεταξύ άλλων- όριο 3,% στα δημοσιονομικά ελλείμματα και 60% στο δημόσιο χρέος. Τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία παραβίασαν το Σύμφωνο στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και δεν υπέστησαν καμία συνέπεια. Θα πρέπει να προσθέσω ότι τόσο η Ιρλανδία όσο και η Ισπανία τηρούσαν τους κανόνες του Συμφώνου πριν το 2008. Έτσι, το να κατηγορούνται οι «πιο αδύναμες» χώρες ότι δεν τήρησαν της συμφωνίες, ακούγεται ψεύτικο”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα