Οικονομία

Διαβάστε ποιά δάνεια θα χαριστούν!

Ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες για το κούρεμα δανείων ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και το πτωχευτικό δίκαιο.

Μέσα στο καλοκαίρι αρχίζουν οι συζητήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες που έχουν ως στόχο να καταλήξουν σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει κούρεμα δανείων υπό προϋποθέσεις.

Η διαγραφή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, σε επιχειρηματικά δάνεια.
Πρώτη και κυριότερη προϋπόθεση θα είναι η επιχείρηση να έχει προοπτική όχι μόνο βιωσιμότητας αλλά και ανάπτυξης.

Είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα κορυφαίος παράγοντας του αρμόδιου υπουργείου αποκάλυψε το ”δρόμο” για το κούρεμα δανείων στις επιχειρήσεις.
”Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων. Κάποιες επιχειρήσεις, όποια μέτρα και αν ληφθούν, είναι φυσικό ότι θα κλείσουν. Κάποιες άλλες, όμως, μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να αναπτυχθούν, εάν αναγνωρίσουμε ότι ένα κομμάτι των δανείων δεν μπορεί να εισπραχθεί από αυτές. Με το “κούρεμα” -αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη διότι έχει αποκτήσει αρνητική χροιά- πολλές περισσότερες θα καταφέρουν να έχουν λειτουργικά κέρδη και να επιβιώσουν. Είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις”.

Διαβάστε επίσης:
Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή αλλά όχι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μαύρη τρύπα 5,1 δισ. στα Ταμεία

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Aegean: Η Θεσσαλονίκη διαθέτει όλα τα εφόδια για να γίνει ένας ακόμη πιο δυναμικός διεθνής προορισμός
Επενδύουμε συστηματικά στην Θεσσαλονίκη έχοντας σχεδόν διπλασιάσει τις συνδέσεις εξωτερικού από το 2019 και προσθέτοντας διαρκώς νέα δρομολόγια εσωτερικού, αναφέρει ο κ. Γερογιάννης
Αεροπλάνο της Aegean