Σάββατο, 23 Νοε.
20oC Αθήνα

Διώξτε την τρόικα αν επιμείνει στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

Διώξτε την τρόικα αν επιμείνει στην κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

Είναι λόγος κήρυξης πολέμου. Με την τρόικα φυσικά. Αν οι δανειστές στο Παρίσι συνέχισαν την ανεκδιήγητη τακτική τους να βάζουν ξαφνικά νέα ζητήματα στο τραπέζι, αυτό και μόνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί unfair.

Αν, όντως, έθεσαν θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, τότε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και ως σαμποτέρ της ελληνικής οικονομίας (μήπως είναι άνθρωποι του Τσίπρα και δεν το ξέρουν;).

Αντί οι αθεόφοβοι να προτείνουν κανένα μέτρο για να ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση (για παράδειγμα θα μπορούσαν να προτείνουν οι επιχειρήσεις, που θα έχουν κέρδη μετά την περικοπή μισθών, ένα μέρος των κερδών να το δώσουν ως μπόνους στους εργαζόμενους) ώστε να περάσουμε στην ανάπτυξη, να αυξηθεί το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) και μαζί με αυτό τα έσοδα του Δημοσίου, ζητούν περικοπές που θα βυθίσουν την οικονομία στην ύφεση, θα μειώσουν τα έσοδα του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Μα είναι με τα καλά τους οι άνθρωποι; Πόσο βλακώδη ζητήματα μπορούν να θέτουν;

Με τις πράξεις αυτού του τύπου θα μας ωθήσουν όλους στη συνωμοσιολογία με αποτέλεσμα να συμφωνήσουμε με εκείνους που υποστηρίζουν πως λειτουργούν βάσει σχεδίου ώστε να μας εξαθλιώσουν και να αρπάξουν σχεδόν τσάμπα τον ορυκτό πλούτο.

Ξεπερνώντας αυτό το τελευταίο και σκεφτόμενοι νηφάλια και ορθολογικά ένα πράγμα μπορούμε να πούμε. Αν οι τροϊκανοί επιμείνουν στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, στις ομαδικές απολύσεις και στο νέο ακρωτηριασμό στην κοινωνική ασφάλιση, να σταματήσει η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις και να τους ζητήσει ευγενικά να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να διαπραγματεύεσαι την καταστροφή της χώρας. Αρκετά τέτοια απαράδεκτα μέτρα έχουν επιβληθεί ως τώρα. Φτάνει πια. Γιατί είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις μία οικονομία (πράγμα που έγινε στην περίπτωση της χώρας μας στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας) και πολύ δύσκολο να την οικοδομείς. Ε, τώρα που η προσπάθεια άρχισε να αποδίδει τους πρώτους καρπούς είναι απαράδεκτο, για να μην πούμε εγκληματικό, να ναρκοθετείται άλλη μία φορά η πορεία προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε