Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Economist: Κόλαση οι Ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις – Χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού!

Economist: Κόλαση οι Ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις – Χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού!

”Τεράστιες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα που είναι κακή διαφήμιση για την κρατική ιδιοκτησία, αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις” γράφει το Economist.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του άρθρου με τίτλο: Ιδιωτικοποιήσεις: Ελληνική Κόλαση
 

”Η Ελλάδα είναι κακή διαφήμιση για την κρατική ιδιοκτησία, αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις. Το χρονοδιάγραμμα για τις ιδιωτικοποιήσεις βρίσκεται τραγικά πίσω από το πρόγραμμα και η Αθήνα έχει καταφέρει να χάσει τον στόχο για έσοδα, από το πρόγραμμα, για το 2013, ακόμη και αφού τον έριξε δύο φορές σε μόλις 1,3 δισ. ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα για τις ιδιωτικοποιήσεις βρίσκεται τραγικά πίσω από το πρόγραμμα και η Αθήνα έχει καταφέρει να χάσει τον στόχο

Όλοι γνωρίζουν πως το ξεπούλημα δεν θα κλείσει το κενό των οικονομικό κενό των 12 ψηφίων, αλλά μπορεί να βοηθήσουν και οι πιστωτές της χώρες επιμένουν.

Οι ελληνικοί θεσμοί είναι τόσο δυσλειτουργικοί, που δεν θα έφτανε τίποτε λιγότερο από μία “μεταμόσχευση μυελού”.

Μία πολλά υποσχόμενη πρόταση έχει ήδη απορριφθεί από την Αθήνα

Οι Φινλανδοί είχαν προτείνει τη μεταφορά ή τη δόμηση περιουσιακών στοιχείων σε εταιρεία holding του εξωτερικού, το Λουξεμβούργο, μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις. Η πρόταση προσέκρουσε στην εχθρότητα των ελλήνων πολιτικών.

Οι σύμβουλοι προωθούν εναλλακτικές λύσεις ώστε να αποφύγει η Ελλάδα να καταφύγει σε «ξεπούλημα». Μία πρόταση είναι η Αθήνα να αντλήσει κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές θέτοντας μελλοντικά έσοδα, όπως ενοίκια ή εισιτήρια, ως ασφάλιστρα για έκδοση νέων ομολόγων.

Με την ωρίμανση των ομολόγων, είτε το περιουσιακό στοιχείο θα πωλείται στην αγορά είτε θα παραδίδεται στον πιστωτή. Πέραν της αποπληρωμής χρέους με κάτι τέτοιο θα επέστρεφε η Ελλάδα στις αγορές.

Σύμβουλοι του ESM υποστηρίζουν πως τέτοια επιλογή θα ήταν αποτελεσματικότερη για ακίνητη ιδιοκτησία”.

Διαβάστε επίσης:
Alpha Bank κατά κυβέρνησης: Κακώς αποσύρατε το 25ευρω!

Παράταση στο πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Πτώση στο Χρηματιστήριο – Σταθερά τα spreads

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε