Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Εconomist: Νέο δάνειο στην Ελλάδα για να γλιτώσει την δραχμή

Εconomist: Νέο δάνειο στην Ελλάδα για να γλιτώσει την δραχμή

Το περιοδικό Εconomist προβλέπει νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, στα μέσα του 2014, για να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ, ύφεση και του χρόνου 1% και έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ, ενώ χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή ως τελευταία απειλή.

Στην ετήσια έκδοση του το Εconomist εκτιμά πως στα μέσα του 2014 θα δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο στήριξης, δάνειο δηλαδή με καλύτερους όρους, για να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Υποστήριξη για να μην αποχωρήσει από την ευρωζώνη

”Η διαπραγμάτευση του χρέους και των σχετικών όρων θα διαρκέσει όλο το πρώτο ήμισυ του έτους, αλλά θα καταλήξει σε ικανοποιητική υποστήριξη, ώστε να προληφθεί χαλάρωση και αποχώρηση από την Ευρωζώνη, πιθανότατα υπό μορφή καλύτερων όρων δανεισμού” αναφέρει το περιοδικό Εconomist.

Η πρόβλεψη του περιοδικού για το 2014 είναι για ύφεση 1% και έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ

Στο δημοσίευμα υπάρχει μεν η αισιόδοξη εκτίμηση πως οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, όχι όμως το 2014.
”Οι μεταρρυθμίσεις που αποβλέπουν στην επιστροφή στην ανάπτυξη, περιλαμβανόμενων των απολύσεων στη βιομηχανία, των δημοπρασιών και της πάταξης της γραφειοκρατίας, θα συνεχιστούν και τελικώς θα αποδώσουν καρπούς, αλλά το 2014 η οικονομία, σε τιμές δολαρίου, θα συρρικνωθεί, πέφτοντας στα δύο τρίτα τουλάχιστον τού πριν από την κρίση επιπέδου”.

Η πρόβλεψη του περιοδικού για το 2014 είναι για ύφεση 1% και έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ.

Το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή είναι η τελευταία απειλή

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Χρυσή Αυγή, που χαρακτηρίζεται ως η τελευταία απειλή για την Ελλάδα που, πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, έχει προϊστορία ανάδειξης ακροδεξιού εξτρεμισμού σε περιόδους κρίσης.
”Το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, με τις επιθέσεις του σε μετανάστες και αριστερούς, είναι η τελευταία απειλή. Η κυβέρνηση διώκει το κόμμα για εγκληματική δραστηριότητα, αλλά συνεχίζει να έχει υποστήριξη από τον κόσμο”.

Διαβάστε επίσης:

Πέφτει το Χρηματιστήριο – Πετάνε ευρώ και spreads

Σήμερα η συνεδρίαση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε