Οικονομία

Economist: «Οικονομικό πάρτι» στη Μεσόγειο με την Ελλάδα νικήτρια για το 2022 

Οικονομική νικήτρια για το 2022 ανακηρύσσει την Ελλάδα ο Economist σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σε μια χρονιά με τον πληθωρισμό 10% σε ετήσια βάση, σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο να έχει περικόψει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, ορισμένες χώρες τα έχουν πάει αρκετά καλά σύμφωνα με τον Econimist. 

Το παγκοσμίου φήμης οικονομικό περιοδικό, προκειμένου να αξιολογήσει αυτές τις διαφορές, συγκέντρωσε στοιχεία για πέντε οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες – ΑΕΠ, πληθωρισμό, εύρος πληθωρισμού, απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς και δημόσιο χρέος – για 34- κυρίως – πλούσιες χώρες.

Όπως αναφέρει, κατέταξε κάθε οικονομία ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγε σε κάθε μέτρο, δημιουργώντας μια συνολική βαθμολογία.

Σύμφωνα με τον Economist για πρώτη φορά εδώ και καιρό γίνεται οικονομικό πάρτι στη Μεσόγειο, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Θετικά έκλεισαν οι αμερικανικές αγορές – Συνεχής άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, πτώση για το δολάριο
Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street «έπεσαν» μετά τις ανακοινώσεις της Κίνας για δασμούς 125% σε όλα τα αμερικανικά προϊόντα, όμως το κλείσιμο ήταν θετικό
The Wall Street entrance