Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Οπωσδήποτε νέα μέτρα στην Ελλάδα

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Οπωσδήποτε νέα μέτρα στην Ελλάδα

”Αναγκαία η λήψη νέων μέτρων στην Ελλάδα για να γίνει βιώσιμο το χρέος, η έξοδος στις αγορές θα γίνει από το 2015 και μετά ενώ από εφέτος θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα”, είναι το ”ζουμί” των όσων δήλωσαν στο Ευρωκοινοβούλιο οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ στην τρόικα.

Την πολιτική της τρόικας και τα Μνημόνια υπερασπίστηκαν σε δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σ. Ντερούς και ο εκρπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κ. Μαζούχ, ενώ τρανταχτή ήταν η απουσία εκπροσώπου από το ΔΝΤ το οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διαδικασία.

τρανταχτή ήταν η απουσία εκπροσώπου από το ΔΝΤ το οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει στην διαδικασία

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάς Ντερούς όταν ρωτήθηκε για νέα μέτρα στην Ελλάδα αμέσως ξεκαθάρισε πως η λήψη τους είναι αναγκαία για να γίνει βιώσιμο το χρέος της χώρας.Όπως πρόσθεσε πάντως ”τα μέτρα αυτά θα πρέπει να στοχεύσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη βελτίωση της είσπραξης των φόρων”.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όταν ρωτήθηκε για νέα μέτρα στην Ελλάδα αμέσως ξεκαθάρισε πως η λήψη τους είναι αναγκαία για να γίνει βιώσιμο το χρέος της χώρας

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μπορεί να αναγνώρισε την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας, από το 2009 και μετά, όμως όπως δήλωσε δεν βλέπει να βγαίνουμε στις αγορές πριν το 2015.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μπορεί να αναγνώρισε την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας, από το 2009 και μετά, όμως όπως δήλωσε δεν βλέπει να βγαίνουμε στις αγορές πριν το 2015

Τόσο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν όσο και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ υπερασπίστηκαν την πολιτική τους και τα Μνημόνια, ρίχνοντας τις ευθύνες για τα λάθη στα στατιστικά στοιχεία που τους δόθηκαν για την ελληνική οικονομία, στις καθυστερήσεις για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και στις πολιτικές κρίσεις που μαστίζουν κατά καιρούς τη χώρα μας.

Το μόνο θετικό που ακούστηκε από τα χείλη του εκπροσώπου της ΕΚΤ Κ. Μαζούχ ήταν πως η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα από το 2013.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε