Οικονομία

Επισημοποιήθηκε το κούρεμα καταθέσεων ακόμα και κάτω από 100.000 ευρώ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ με ανάρτηση του στο Twitter επιβεβαιώνει ουσιαστικά πως στις διασώσεις προβληματικών τραπεζών θα χρησιμοποιούνται ακόμα και οι καταθέσεις που είναι κάτω από το όριο ασφάλειας των 100.000 ευρώ.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατέληξαν σε συμφωνία για το πως θα γίνονται μελλοντικά οι διασώσεις προβληματικών τραπεζών.
Και ο κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ έσπευσε να ανακοινώσει – πανηγυρίσει την συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση των τραπεζών γράφοντας στο Twitter.
”Μεγάλο βήμα απόψε – Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στο μέλλον τα λάθη των τραπεζιτών”.

Αυτό που έγραψε ο Μπαρνιέ σημαίνει ουσιαστικά πως με το νέο σύστημα διάσωσης τραπεζών οι πρώτοι που θα την πληρώνουν θα είναι οι μέτοχοι της τράπεζας και όσοι έχουν ομόλογα της.
Αμέσως μετά στη σειρά είναι οι καταθέτες, με πρώτους αυτούς που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ και μετά εαν χρειαστεί και αυτούς που έχουν μικρότερα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κραυγή αγωνίας των Ελλήνων εξαγωγέων μπροστά στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
«Υπάρχουν αντιδράσεις από τους Έλληνες εξαγωγείς», δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, στο Συνέδριο Ελληνικών Εξαγωγών
Εμπορευματοκιβώτια στον Πειραιά