Οικονομία

Έρχονται νέα μέτρα… και Ολι Ρεν μετά τους ελεγκτές

Την επόμενη εβδομάδα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Σήμερα το πόρισμα των ελεγκτών της Ε.Ε. Ερχεται ο Ολι Ρεν.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα από την κυβέρνηση, καθώς ήδη διακρίνει μεγάλα ρίσκα στην εκτέλεση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, κυρίως λόγω της αρνητική ανάπτυξης.
 
Τα νέα μέτρα θα συναποφασιστούν με τους Ευρωπαίους εταίρους μετά την ενημέρωση των τεχνοκρατών που ξεκίνησαν τις συνεργασίες τους ελέγχοντας τα στοιχεία του τραπεζικού συστήματος που τους έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Μάλιστα σήμερα αναμένεται να βγει και το πόρισμα των ελεγκτών από τα κλιμάκια που βρίσκονται εδώ και μέρες στην χώρα μας.
Με το πόρισμα των ελεγκτών ανα χείρας θα έρθει την Δευτέρα στην Αθήνα ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την ελληνική οικονομία, ο Ο. Ρεν ανέφερε ότι αναμένει το αργότερο μέχρι αύριο την έκθεση της μικτής αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα αποτελέσματα της επίσκεψής στην Ελλάδα. 

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του προέδρου της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ για τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης με θέμα τις ευθύνες των Βρυξελλών στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας ο Ο. Ρεν είπε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν παραγωγική και θα μπορούσε να συμβάλει στο να ρίξει νέο φως στα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα.
 

“Τα μεγάλα προβλήματα που διστάσαμε να αντιμετωπίσουμε στο παρελθόν είναι τώρα μπροστά μας και το κόστος της αδράνειας όχι μόνο πολλαπλασιάζεται, αλλά και διαχέεται σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία και κοινωνία” δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ. Γιώργος Προβόπουλος.
 
Ο πρωθυπουργός, πάντως, μιλώντας στον Economist επανέλαβε την έμμεση έκκληση και για οικονομική βοήθεια προς την χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την μορφή πολιτικής υποστήριξης που θα μειώσει τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα.
 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εισηγήθηκε στα κράτη-μέλη να πολεμήσουν τα θεόρατα δημόσια χρέη τους μέσω της καθήλωσης των δαπανών τους στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς και μέσω της κατάλληλης (για τη συγκυρία αυτή) “αναπροσαρμογής” των μεγεθών που αφορούν το φορολογικό πεδίο ώστε, όπως είναι το ευκταίο, “να μην πληγεί η ευάλωτη ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας”.
 
Το ΔΝΤ αποδέχεται ότι η δημοσιονομική “προσαρμογή” είναι ένα πράγμα δύσκολο στην υλοποίηση, όμως έχει τα προηγούμενά της, περιγράφει δε όλα αυτά σε μιαν έκθεσή του με τον τίτλο “Να βγούμε από την κρίση με παρεμβατικές πολιτικές”.
 
 
Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα