Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Εταιρίες σύμβουλοι της τρόικας: Μπίζνες εκατομμυρίων στην πλάτη χωρών υπό διάσωση

Εταιρίες σύμβουλοι της τρόικας: Μπίζνες εκατομμυρίων στην πλάτη χωρών υπό διάσωση

Alvarez and Marsal, BlackRock, Oliver Wyman, Pimco, εταιρίες που τα ονόματά τους δε θυμίζουν τίποτα στους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Κι όμως, τις έχουν πληρώσει…χρυσάφι για τις «συμβουλές» τους στην τρόικα!

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ επί της ουσίας έχουν πληρώσει οι Ευρωπαίοι πολίτες ώστε οι συγκεκριμένες εταιρίες να φέρουν εις… πέρας τα όσα τους αναθέτουν οι εκπρόσωποι της τρόικας στις χώρες που έχουν μπει σε πρόγραμμα διάθεσης και «δεσμεύονται» από μνημόνιο.

Η BlackRock δρα στην Ελλάδα υπό τον ψευδή εταιρικό τίτλο Solar και απασχολεί 18 οπλισμένους σεκιουριτάδες!

Τις αποκαλύψεις έκανε το κοινοτικό έντυπο EU Observer που καταγγέλλει τις εν λόγω αναθέσεις για αδιαφάνεια.

Σύμφωνα λοιπόν το δημοσίευμα, εταιρείες όπως η BlackRock, η Αlvarez and Μarsal, η Pimco και η Oliver Wyman, παρείχαν συμβουλές για τη διάσωση της Κύπρου, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς καμία εξασφάλιση από τη χρήση διαβαθμισμένων πληροφοριών για ίδιον όφελος.

Όπως αναφέρει EU Observer, η Alvarez and Marsal έλαβε 2 εκατ. ευρώ για να δώσει τραπεζικές συμβουλές στην περίπτωση της Ισπανίας και 6,6 εκατ. ευρώ για τις αναφορές που έγραψε για την Κύπρο.

Ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου έχουν ξεκινήσει και διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου. Οι αμοιβές των συγκεκριμένων εταιριών εξαρτώνται από τις λύσεις που προτείνουν.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν αποκλείεται λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων να έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον τους

Για παράδειγμα, εκείνες που συμβούλευσαν τη λύση για την Κύπρο, εξαρτώνται από το μέγεθος της εκκαθάρισης των τραπεζών!

Μετά από συστηματική έρευνα του EU Observer, έχουν εντοπιστεί πάρα πολλές περιπτώσεις λογιστικών λαθών αλλά και μη ηθικής χρήσης των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους αυτές οι εταιρείες, με τις περισσότερες να εντοπίζονται στην περίπτωση της Ιρλανδίας.

Σε σχέση με την Ελλάδα το δημοσίευμα αναφέρει ότι η BlackRock που έχει πάρει 12,3 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές Αρχές, έχει δώσει με τη σειρά της υπεργολαβίες σε άλλες παρόμοιες εταιρείες, δρα στην Ελλάδα υπό τον ψευδή εταιρικό τίτλο Solar και απασχολεί 18 οπλισμένους σεκιουριτάδες για να υποστηρίξουν το έργο της!

Το βέβαιο είναι, όπως καταλήγει το δημοσίευμα, πως με αυτή τους την εμπλοκή οι 12 περίπου πολύ μεγάλες εταιρείες συμβούλων έχουν διεισδύσει σχεδόν μονοπωλιακά στην κοινοτική αγορά κι έχουν αποκτήσει προνομιακή πρόσβαση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και νομοθέτες.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτίθενται κυβέρνηση και τρόικα

Ανακοίνωση για το δημοσίευμα του EU Οbserver εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για τεράστιο σκάνδαλο.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκθέτει ανεπανόρθωτα την τρόικα, αλλά και τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών, συνιστώντας ένα τεράστιο σκάνδαλο».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρέπει να φέρει στον έλεγχο της Βουλής όλες τις σχετικές συμφωνίες και να εξηγήσει που πάνε τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών και πως το συμφέρον τους διασφαλίζεται από τέτοιου είδους μελέτες, ανατιθέμενες σε εταιρίες που από ότι φαίνεται δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και ανεξαρτησίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόθεν έσχες πολιτικών – Και κινητά κι ακίνητα και βίλες κι αυτοκίνητα! – Ποιοί είναι οι πλούσιοι και ποιοί οι λιγότερο πλούσιοι!

Στουρνάρας: “Πιο κοντά σε συμφωνία με την τρόικα“

Χατζηδάκης: συμφωνήσαμε στα 2/3 για τους πλειστηριασμούς με την τρόικα

”Αποφασίστε γρήγορα: Γιγαντιαίο κούρεμα χρέους ή επιστροφή στη δραχμή”

Σε Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή ρίχνει ευθύνες η Pimco

Η Ελλάδα είναι όπως μια μόλυνση στο πόδι!

”Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να γίνουν Ελλάδα”

Η Ευρώπη να μοιραστεί τον πόνο της Ελλάδας

Πρώτη υποψήφια για αποχώρηση η Ελλάδα

«Η Ελλάδα θα κάνει αναδιάρθρωση του χρέους και θα βγει από το ευρώ»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε