Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Eurobank: Το ΤΧΣ δεν μας αφήνει να φέρουμε τα λεφτά που βρήκαμε

Eurobank: Το ΤΧΣ δεν μας αφήνει να φέρουμε τα λεφτά που βρήκαμε

Το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank αποφάσισε την αναβολή των αποφάσεων για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Αυτή η απόφαση ήρθε μετά την άρνηση του ΤΧΣ να προχωρήσει στην έκδοση νέων μετοχών με βάση την νομοθεσία που ισχύει μέχρι τώρα. 

Μάλιστα, ενδεικτικό της ενόχλησης της διοίκησης της τράπεζας Eurobank είναι η δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της τράπεζας, κ. Χαρδούβελη ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως έχουν βρεθεί τα χρήματα για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας και δεν τους επιτρέπεται η τοποθέτησή τους. 

Σημείωσε πως τον προηγούμενο μήνα βρίσκονταν στο Λονδίνο και βρήκαν τα χρήματα από ξένους επενδυτές που θέλουν να εισέλθουν στην Eurobank.. 

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κα Σακελλαρίου με δήλωσή της προσπάθησε να ρίξει τους τόνους σημείωσε πως “το Ταμείο σεβόμενο τον σκοπό, τους στόχους και τον θεσμικό του ρόλο, επεξεργάζεται τη στρατηγική που θα διασφαλίσει την επιτυχία της συναλλαγής για την Eurobank, προς το συμφέρον της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας”.

Η διοίκηση του ΤΧΣ δεν επιθυμεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, εάν προηγουμένως δε αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, με νέα νομοθεσία που πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eurobank και ΤΧΣ ανέβαλαν τη συνέλευση των μετόχων

“Παγώνει” προσωρινά το ΤΧΣ την αύξηση μετοχικού κεφάλαιο της Εurobank

Eurobank: Nα απεμπλακούν οι τράπεζες από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε