Οικονομία

Eurogroup: Χωρίς συμφωνία με τρόικα… δόση δεν έχει – Επανέφερε ο Ντάισελμπλουμ τα περί κουρέματος καταθέσεων

Επανήλθε στο θέμα της Ελλάδας ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την τρόικα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως στην Ελλάδα έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά σημείωσε με νόημα πως υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες, ενώ ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο πως μόνο όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγηση τότε μόνο θα ανάψει το φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Eurogroup έδωσε το στίγμα των αγκαθιών που υπάρχουν στην Αθήνα, λέγοντας πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο δημοσιονομικό κενό, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για τη δόση, όπως για παράδειγμα οι απολύσεις στο δημόσιο.

Την ίδια ώρα, οι νέες δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup στους Irish Times αναμένεται να προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στις αγορές και ιδιαίτερα στις χώρες που βρίσκονται υπό τον κλοιό των μνημονίων όπως η Ελλάδα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει πως ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τί θα γίνει στο μέλλον με τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, δηλώνοντας όμως πως οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Eurogroup ενέκρινε το Μνημόνιο της Κύπρου – 3 δισ. ευρώ η πρώτη δόση

Κανόνες για το κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων ζητάει ο Όλι Ρεν

Αποκάλυψη για το Eurogroup! Διέρρευσε προσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων σε όλη την ευρωζώνη

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μην περιμένετε δόση από το μεθαυριανό Eurogroup

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο Γκίντος της ΕΚΤ προειδοποιεί για κίνδυνο «άτακτης» αγοράς εν μέσω εμπορικών αναταραχών
Μιλώντας σε νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γκίντος προειδοποίησε ότι παρά το ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα στην περιοχή, οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να θεωρούν τίποτα δεδομένο
Ο Λουίς ντε Γκίντος