Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Fitch: σταθεροποιούνται οι ελληνικές τράπεζες

Fitch: σταθεροποιούνται οι ελληνικές τράπεζες

Θετικά αποτιμά τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο οίκος Fitch, αναφέροντας στην ανακοίνωσή της πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών θα συμβάλει στη χρηματοδοτική τους σταθερότητα.

Όπως υπογραμμίζει μάλιστα η Fitch η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αν επιτευχθεί, θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο.
«Αν οι ελληνικές τράπεζες επιτύχουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης), αυτό θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα αυξημένης εμπιστοσύνης των επενδυτών και να προσφέρει τελικά σε αυτές ευκαιρίες να έχουν πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και τις διατραπεζικές αγορές χρηματοδότησης», προσθέτοντας ότι «αυτή η εξέλιξη θα ήταν θετική για το πιστωτικό προφίλ τους», αναφέρεται χαρκατηριστικά.

Ο οίκος αναφέρει ότι «μία μεγάλη παράταση της καταληκτικής προθεσμίας του τέλους Απριλίου για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών (Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς) μπορεί να επιμηκύνει τη διόρθωση των χρηματοδοτικών ανισορροπιών και την ανάκαμψη του τομέα».

Χαρακητριστικά η ανακοίνωση του Οίκου fItch αναφέρει:
«Οι αξιολογήσεις βιωσιμότητας (VRs) των τραπεζών θα μπορούσαν να αναβαθμισθούν, εάν αυτές επιτύχουν καλύτερα προφίλ από πλευράς φερεγγυότητας και χρηματοδότησης. Ο Fitch θα επαναξιολογήσει τα VRs των τραπεζών, όταν είναι πιο σαφή τα αυτοτελή πιστωτικά προφίλ τους και θα λάβει υπόψη την πρόσφατη δραστηριότητα εξαγορών και τα αναθεωρημένα σχέδια αναδιάρθρωσης/ ανακεφαλαιοποίησης».

Διαβάστε επίσης:
Ψάχνουν 1,5 δισ. ευρώ Εθνική και Eurobank – Μάχη να μην περάσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε