Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Γερμανία: 77 δισ. θα χρειαστεί η Ελλάδα μέχρι το 2020

Γερμανία: 77 δισ. θα χρειαστεί η Ελλάδα μέχρι το 2020

Η Ελλάδα γίνεται βορά στην προεκλογική μάχη για ακόμη μια μέρα. Μετά την Άνγκελα Μέρκελ που απαίτησε να μη χαλαρώσει η πίεση στην Αθήνα, ήταν η σειρά της αντιπολίτευσης της Γερμανίας να μιλήσει για το δημοσιονομικό μας κενό.

Επικαλούμενοι έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν ότι το χρηματοδοτικό κενό για την Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί και κάλεσαν την κυβέρνηση Μέρκελ «να βάλει άμεσα τα πραγματικά νούμερα στο τραπέζι».

Το SPD υπολογίζει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ως το 2020 θα φτάσουν τα 77 δισ. ευρώ

Σε συνέντευξή του στη Bild, ο εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ, επικαλούμενος την έκθεση της τρόικας, επισημαίνει ότι πέρα από τα περίπου 11 δισ. που θα χρειαστούν για την περίοδο 2014-2015, η υστέρηση εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις και η ασθενής ανάπτυξη θα οδηγήσουν σε ανάγκη χρηματοδότησης ύψους περίπου 77 δισεκατομμυρίων ως το 2020.

«Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρέπει να βάλει άμεσα τα πραγματικά νούμερα στο τραπέζι», καταλήγει ο κ. Σνάιντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανοί βιομήχανοι: να υποθηκεύσει την περιουσία της η Ελλάδα

Η Ελλάδα βγάζει ξανά Καγκελάριο την Μέρκελ

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια

“Εντολή” Μέρκελ: Γονατίστε την Ελλάδα για να κερδίσω τις εκλογές

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε