Κυριακή, 24 Νοε.
11oC Αθήνα

Γιατί πρέπει να μειωθεί το επιτόκιο του ευρώ”

Γιατί πρέπει να μειωθεί το επιτόκιο του ευρώ”

”Στο σύνολο της ευρωζώνης πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους πέρσι. Η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 52% στην Ισπανία και την Ελλάδα”.

Οι Financial Times εκτιμούν πως ο συνδυασμός της ανεργίας-ρεκόρ στην ευρωζώνη με την μείωση στην παραγωγή θα αναγκάσει την ΕΚΤ να μειώσει το βασικό επιτόκιο του ευρώ κάτω από το 1%.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : Ανεργία και μεταποίηση “προετοιμάζουν” την ΕΚΤ

”Η ανεργία στην ευρωζώνη ανήλθε σε ιστορικό ρεκόρ, καταδεικνύοντας την οικονομική δυσπραγία που μαστίζει την περιφέρεια, ενώ ο καίριος δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης έδειξε περαιτέρω μειώσεις της παραγωγής.

Και τα δύο αυτά κρίσιμα μεγέθη προσφέρουν «τροφή» σε όσους ζητούν από την ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού στην τακτική συνεδρίαση του Ιουλίου, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.

Το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 11,1% τον Μάιο, που είναι το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του ευρώ. Τα ποσοστά αυξήθηκαν στην Ισπανία, όπου πλέον ένας στους τέσσερις Ισπανούς δεν έχει δουλειά, καθώς και στην Γαλλία, όπου ο Πρόεδρος François Hollande θα ανακοινώσει σύντομα τα βασικά σημεία της κυβέρνησής του για την τόνωση της ανάπτυξης και μείωση του ελλείμματος.

Στο σύνολο της ευρωζώνης πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους πέρσι. Η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 52% στην Ισπανία και την Ελλάδα.

Τα μεγέθη προσθέτουν επιχειρήματα σε όσους ζητούν μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Τις τελευταίες εβδομάδες κορυφαίοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μελετάται σοβαρά μείωση του επιτοκίου του ευρώ κατω από το τρέχον 1%, αν και τονίζουν ότι οποιαδήποτε μείωση θα έχει μειωμένη επίδραση, αφού τα επιτόκια είναι ήδη τόσο χαμηλά.

Τα μεγέθη για την μεταποίηση έδειξαν ότι η δυνατότητα της γερμανικής οικονομίας να συγκρατεί την υπόλοιπη ευρωζώνη από την βαθιά συρρίκνωση αρχίζει να ξεφτίζει, καθώς ο τομέας μεταποίησης της Γερμανίας συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών τον περασμένο μήνα.

Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης έδειξε ότι η διολίσθηση του κάδου συνεχίστηκε στην ευρωζώνη τον Ιούνιο επί 11ο συνεχόμενο μήνα, με πτώση επί 4ο μήνα στην Γερμανία”.

Πηγή Euro2day

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε