Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το Μνημόνιο

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το Μνημόνιο

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ εκτιμά μεν πως η χώρα μας είναι σε καλό δρόμο, πως δεν χρειάζεται ακραία λιτότητα αλλά δεν πρέπει ακόμα να βγει από το Μνημόνιο.

Υπέρμαχος του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης εμφανίζεται ο Ζαν Κλόντ Γιουνκερ σε συνέντευξη του στο Βήμα.

Στην ερώτηση εαν η πιστεύει πως θα αλλάξει μετά τις ευρωεκλογές η πολιτική της Γερμανίας για λιτότητα στον νότο και ειδικότερα στην Ελλάδα ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν απαντά.
”Δίνω μεγάλη σημασία στην δημοσιονομική εξυγίανση της Ευρώπης και επιθυμώ η δημοσιονομική εξυγίανση να εμπνέεται από ένα αίσθημα ευθύνης. Χρειάζεται δημοσιονομική εξυγίανση. Χρειάζεται δημοσιονομική λιτότητα, όχι ακραία λιτότητα”.

Όμως ο Γιούνκερ ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το Μνημόνιο, ακολουθώντας την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
”Η Ιρλανδία βγήκε από το πρόγραμμα, η Πορτογαλία βγήκε. Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τον τραπεζικό τομέα στην Ισπανία, και η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο καθώς κατέγραψε το πρώτο της πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι κάτι ασήμαντο για μια χώρα που δοκιμάζεται. Πιστεύω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, και παρόλο που δεν θα έλεγα όπως εσείς ότι είναι στον δρόμο να βγει από το μνημόνιο, είναι εντούτοις προς την κατεύθυνση, να μπορέσει να απαλλαγεί από την εξωτερική βοήθεια. Τα προγράμματα λειτούργησαν”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε