Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Hellenic Cables: Ηλεκτροδοτήθηκε υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Νέα Υόρκη– Η ελληνική υπογραφή στις ΗΠΑ

Hellenic Cables: Ηλεκτροδοτήθηκε υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Νέα Υόρκη– Η ελληνική υπογραφή στις ΗΠΑ

Με ελληνικά υποβρύχια καλώδια της Hellenic Cables στην Κόρινθο ηλεκτροδοτήθηκε το υπεράκτιο αιολικό πάρκο South Fork Wind στην πολιτεία της Νέας Υόρκης που θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε περίπου 70.000 σπίτια. 

Συγκεκριμένα, η South Fork Wind ηλεκτροδότησε την πρώτη υπεράκτια ανεμογεννήτρια, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Cables, που αποτελεί τον κλάδο καλωδίων της Cenergy Holdings και η οποία συμμετείχε με επιτυχία στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

Με αφορμή την παράδοση του νέου έργου ο Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, ανακοίνωσε τη δέσμευση της εταιρείας στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ και ο Κώστας Σαββάκης, Γενικός Διευθυντής της Hellenic Cables, τη δέσμευση για την ενεργειακή μετάβαση.

Οι κατασκευαστικές εργασίες

Στην κατασκευή του αιολικού πάρκου South Fork Wind η Hellenic Cables ανέλαβε τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια, τον τερματισμό και τις δοκιμές 30 χλμ. υποβρύχιων καλωδίων inter array 66kV με μόνωση XLPE και των σχετικών εξαρτημάτων τους. Τα καλώδια κατασκευάστηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Η Hellenic Cables έχει ήδη ένα μεγάλο σε αξία ανεκτέλεστο έργων στον τομέα των υπεράκτιων αιολικών πάρκων των ΗΠΑ, με συμβόλαια για την προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων inter array μεταξύ των ανεμογεννητριών σε εμβληματικά έργα, όπως το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Revolution Wind στο Κονέκτικατ και το Ρόουντ Άϊλαντ, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Southcoast Wind στη Μασαχουσέτη και το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Dominion’s Coastal Virginia Offshore Wind.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις