Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Η Ελλάδα είναι όπως η Μογγολία”

Η Ελλάδα είναι όπως η Μογγολία”

”Και στις δύο χώρες υπάρχουν iPads και καταστήματα Louis-Vuitton αλλά επικρατεί το χάος και η διαφθορά στο Δημόσιο” δηλώνει ο γερμανός οικονομολόγος και πρόεδρος του ινστιτούτου IfO του Μονάχου Χανς-Βέρνερ Ζιν.

Την χώρα μας με την Μογγολία συγκρίνει ο γερμανός οικονομολόγος, εργολάβος της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, Χανς-Βέρνερ Ζιν.

”Η Ελλάδα αγοράζει τομάτες από την Ολλανδία και ελαιόλαδο από της Γερμανία”

Διαβάστε τη χολή που ρίχνει μέσω της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche.

Και στις δύο επικρατεί το χάος. Στις πόλεις επικρατεί μια άγρια οικιστική ανάπτυξη, η οποία εξαιτίας της έλλειψης μια λειτουργούσας πολεοδομίας παραπέμπει σε διεφθαρμένα συστήματα δημόσιας διοίκησης.Δεν λείπουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα iPads, οι επίπεδες τηλεοράσεις… και τα καταστήματα Louis-Vuitton, ωστόσο λείπουν δρόμοι και άλλα στοιχεία δημόσιων υποδομών

”Και οι δύο χώρες είναι αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΟΣΑ δεν ανήκουν στις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη.
Και στις δύο επικρατεί το χάος. Στις πόλεις επικρατεί μια άγρια οικιστική ανάπτυξη, η οποία εξαιτίας της έλλειψης μια λειτουργούσας πολεοδομίας παραπέμπει σε διεφθαρμένα συστήματα δημόσιας διοίκησης.
Το επίπεδο διαβίωσης είναι αξιοπρόσεκτο αλλά παραμορφωμένο. Δεν λείπουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, τα iPads, οι επίπεδες τηλεοράσεις… και τα καταστήματα Louis-Vuitton, ωστόσο λείπουν δρόμοι και άλλα στοιχεία δημόσιων υποδομών.
Με εξαίρεση την αγροτική οικονομία, νέες θέσεις εργασίας προσφέρουν το κράτος, το εμπόριο, και οι διεθνείς οργανισμοί”.

ο γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει ότι η Μογγολία ζει από την εξαγωγή του ορυκτού της πλούτου, ενώ η Ελλάδα από την εξαγωγή των χρεογράφων της

”Η Ελλάδα αγοράζει τομάτες από την Ολλανδία και ελαιόλαδο από της Γερμανία” αναφέρει σε άλλο σημείο ο γερμανός οικονομολόγος και επισημαίνει ότι η Μογγολία ζει από την εξαγωγή του ορυκτού της πλούτου, ενώ η Ελλάδα από την εξαγωγή των χρεογράφων της.

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των Ελλήνων

Πηγή Deutsche Welle

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε