Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Η ανάκαμψη στην Ελλάδα μοιάζει απίθανη για την ώρα”

Η ανάκαμψη στην Ελλάδα μοιάζει απίθανη για την ώρα”

”Η εξάρτηση της Ελλάδας από την τρόικα θα συνεχιστεί για χρόνια, η ύφεση δεν υποχωρεί και οι επενδύσεις δεν αρκούν για ανάπτυξη” είναι τα συμπεράσματα έκθεσης από την Capital Economics.

“Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία βελτιώνονται, ωστόσο η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει” εκτιμάει η Capital Economics, σε έκθεση που δημοσιεύει το bankingnews.

η χώρα μας θα εξαρτάται για αρκετά χρόνια ακόμα από εξωτερική βοήθεια και πλέον το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα

Σύμφωνα με την έκθεση η χώρα μας θα εξαρτάται για αρκετά χρόνια ακόμα από εξωτερική βοήθεια και πλέον το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα.

Η ανάκαμψη μέσω επενδύσεων μοιάζει απίθανη… για την ώρα

Η Capital Economics δεν ”βλέπει” πως θα βγούμε από την ύφεση όταν οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών θα συνεχίσουν να μειώνονται ραγδαία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο. Μια νέα αναδιάρθρωση κρίνεται επιβεβλημένη εντός του 2014

“Μπορεί η εξαγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα να καταγράφει ισχυροποίηση, ωστόσο ακόμη παραμένει αδύναμη να στηρίξει από μόνη της την ανάπτυξη της οικονομίας. Οι πιστωτικές συνθήκες παραμένουν σφικτές. Η ανάκαμψη μέσω επενδύσεων μοιάζει απίθανη… για την ώρα.
Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο. Η Ευρωζώνη όμως έχει δεσμευθεί πως θα στηρίξει την Ελλάδα προς την κατεύθυνση σταθεροποίησης – και κατ’ επέκταση μείωσης – του χρέους της.
Μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κρίνεται επιβεβλημένη εντός του 2014″.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε