Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η εφορία “βάζει χέρι” σε μισθούς υπαλλήλων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη

Η εφορία “βάζει χέρι” σε μισθούς υπαλλήλων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη

Το 25% του μισθού όσων παίρνουν πάνω από 1.00 ευρώ και έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ζητά η εφορία από τα λογιστήρια επιχειρήσεων.

Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων όπου εργάζονται οι οφειλέτες μισθωτοί επισκέπτονται δικαστικοί επιμελητές με στόχο να εισπράξουν τα χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν στα λογιστήρια ειδοποιητήρια για αναγκαστικές κατασχέσεις σημαντικού μέρους των αποδοχών που πρόκειται να καταβληθούν μέσα στους επόμενους μήνες στους υπαλλήλους.

Κατά το δημοσίευμα το μπαράζ των κατασχέσεων επεκτείνεται και σε συντάξεις, λοιπά εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του δημοσίου που θεωρούνται ασυνεπείς.
Πιο συγκεκριμένα, εκτελώντας την εντολή που έχουν πάρει, οι εφορίες εκδίδουν κατασχετήρια για μισθούς και συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ που καταβάλλονται σε οφειλέτες του δημοσίου. Με τα έγγραφα ζητούν να παρακρατηθούν και να του αποδοθούν εντός 8 ημερών ποσά μέχρι και 25% των αποδοχών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Τα κατασχετήρια αποστέλλονται χωρίς να κοινοποιούνται στους οφειλέτες οι οποίοι εκ των υστέρων μαθαίνουν οτι έχουν επιβληθεί κατασχέσεις στις αποδοχές τους.

Στόχος των υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών είναι μέσα στο τελευταίο δίμηνο του έτους να έχουν εισπραχθεί τουλάχιστον 1-1,5 εκ. ευρώ.

Διαβάστε

Στοπ στις κατασχέσεις λογαριασμών με νομοθετική ρύθμιση

Πώς θα ελεγχούν από την εφορία υποθέσεις που κοντεύουν να παραγραφούν

Στο σαλόνι όσοι χρωστάνε γιατί η Εφορία παίρνει το υπνοδωμάτιο!

Τέλος τα τεκμήρια για τους αυτοαπασχολούμενους – Ποιούς καίει το περιουσιολόγιο

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε